Directorul economic al Petrom Service, retinut alaturi de Vintu si Luca

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 20:11
2082 citiri
Directorul economic al Petrom Service, retinut alaturi de Vintu si Luca

Directorul economic al Petrom Service, Zizi Anagnastopol, a fost retinut luni de procurori in acelasi dosar in care au mai fost retinuti pentru delapidare si spalare de bani Sorin Ovidiu Vintu, Liviu Luca, Octavian Turcan si Gheorghe Supeala.

De asemenea, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra a 81 de imobile, printre care zeci de terenuri intravilane si extravilane, apartamente, hoteluri, restaurante sau ambarcatiuni, in vederea recuperarii prejudiciului de zeci de milioane de euro in cazul Petrom Service, informeaza Parchetul General.

Astfel, a fost instituit sechestru asupra a 46 terenuri intravilane si extravilane, 5 apartamente, cladiri cu destinatie de hotel, restaurante, alte spatii comerciale, un bloc de 8 etaje, autoturisme, ambarcatiuni si conturi bancare.

Parchetul General informeaza ca in dosarul Petrom Service au fost efectuate, sub aspect probator, inclusiv cereri de asistenta judiciara internationala (comisii rogatorii) al caror rezultat a fost comunicat in cursul lunii octombrie 2011.

Rezultatele comisiilor rogatorii au relevat pana in prezent ca, in unele situatii, revanzarea actiunilor a avut loc dupa trei zile, iar pretul achitat de S.C. Petrom Service S.A. a fost de peste 50 de ori mai mare decat pretul platit.

Cercetarile au fost efectuate cu sprijinul tehnic si operativ al Serviciului Roman de Informatii, si al ofiterilor de politie judiciara din cadrul Directiei Generale de Politie a municipiului Bucuresti.

Procurorii continua audierile in acest dosar.

Citeste si:
Disputa politică s-a mutat la Vama Veche. Cum s-au ironizat de pe plajă liderii PSD, AUR și PNL
Disputa politică s-a mutat la Vama Veche. Cum s-au ironizat de pe plajă liderii PSD, AUR și PNL
Principalii lideri ai partidelor politice din România au mutat disputele de pe Facebook pe plaja din Vama Veche, asociată în trecut cu tinerii rebeli și nonconformiști, acolo unde liderul AUR...
Guvernul Cîțu nu va cădea
Guvernul Cîțu nu va cădea
Oricât ar părea de ciudat, faptul că guvernul, prin demisia miniștrilor pluseriști și numirea unor miniștri interimari, și-a modificat coloratura politică nu înseamnă că el va cădea...
Sursa: rNews