Sorin Ovidiu Vintu si Liviu Luca au primit noi condamnari la 10 ani de inchisoare fiecare

Marti, 13 Decembrie 2016, ora 19:28
5620 citiri
Sorin Ovidiu Vintu si Liviu Luca au primit noi condamnari la 10 ani de inchisoare fiecare

Tribunalul Bucuresti i-a condamnat, marti, pe Sorin Ovidiu Vintu la 10 ani si doua luni de inchisoare si pe Liviu Luca la zece ani de inchisoare.

Pedepsele au fost date pentru faptele de care sunt acuzati in dosarul delapidarii patrimoniului Asociatiei Salariatilor Petromservice. Decizia nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti, care va da o solutie definitiva in acest dosar.

Sorin Ovidiu Vintu si Liviu Luca sunt acuzati de initiere a unui grup infractional organizat, delapidare si spalare de bani. Judecatorul a contopit aceste pedepse cu altele primite de Sorin Ovidiu Vintu si Liviu Luca in alte dosare in care au fost condamnati si, in final, a dispus ca Vintu sa execute o pedeapsa de zece ani si doua luni, iar Luca, zece ani.

In 22 iulie, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat definitiv la sase ani si doua luni de inchisoare, iar fostul lider al sindicatului din Petrom Liviu Luca a primit o pedeapsa de sase ani de inchisoare in dosarul privind devalizarea companiei Petromservice. In acelasi dosar, fostul director al Petromservice Gheorghe Supeala a primit o pedeapsa de sase ani de inchisoare.

Vintu mai are doua condamnari definitive, in dosarul privind santajarea lui Sebastian Ghita si, respectiv, cel privind favorizarea lui Nicolae Popa.

Un an de inchisoare a primit Sorin Ovidiu Vintu pentru santajarea lui Sebastian Ghita, iar pentru ca l-a ajutat pe Nicolae Popa, care a plecat din tara dupa prabusirea FNI si apoi a fost condamnat la 15 ani de inchisoare, a primit o pedeapsa de doi ani de inchisoare.

Vintu a stat in penitenciar din 21 iunie 2012 pana in 1 mai 2013, pentru pedeapsa de un an de inchisoare, si din 25 ianuarie pana in 19 noiembrie 2014, pentru cea de-a doua condamnare, pentru favorizarea lui Nicolae Popa. Omul de afaceri a fost eliberat conditionat din penitenciar in 19 noiembrie 2014, in 22 iulie 2016 fiind reincarcerat.

Citeste si:
Disputa politică s-a mutat la Vama Veche. Cum s-au ironizat de pe plajă liderii PSD, AUR și PNL
Disputa politică s-a mutat la Vama Veche. Cum s-au ironizat de pe plajă liderii PSD, AUR și PNL
Principalii lideri ai partidelor politice din România au mutat disputele de pe Facebook pe plaja din Vama Veche, asociată în trecut cu tinerii rebeli și nonconformiști, acolo unde liderul AUR...
Guvernul Cîțu nu va cădea
Guvernul Cîțu nu va cădea
Oricât ar părea de ciudat, faptul că guvernul, prin demisia miniștrilor pluseriști și numirea unor miniștri interimari, și-a modificat coloratura politică nu înseamnă că el va cădea...
Sursa: NEWS.RO
Comentarii
niculaeda
rank 5
"Sorin Ovidiu Vintu si Liviu Luca au primit noi condamnari la 10