Sorin Ovidiu Vintu si Liviu Luca, urmariti penal pentru delapidare (Video)

Miercuri, 22 August 2012, ora 09:30
3126 citiri
Sorin Ovidiu Vintu si Liviu Luca, urmariti penal pentru delapidare (Video)

Sorin Ovidiu Vintu si Liviu Luca sunt urmariti penal intr-un dosar de delapidare.

Cei doi sunt acuzati de spalare de bani si delapidare cu consecinte grave, prejudiciind patrimoniul Asociatiei Salariatilor din cadrul SNP Petrom cu 12 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii au inceput urmarirea penala fata de Liviu Luca, Gheorghe Supeala, Ioan Bohalteanu, Nicolae Tanasescu, Elena Petrovici, Gabriel Valentin Comanescu, Florin Radu Ciocanelea, Emil Nache, Zizi Anagnastopol, in calitate de reprezentanti ai conducerii executive a SC PSV Company SA (fosta SC Petrom Service SA) si membri ai Consiliului Director al Asociatiei Salariatilor din cadrul SNP Petrom SA - Petrom, precum si fata de Sorin Ovidiu Vintu si Octavian Turcan, in calitate de imputerniciti ai societatilor off - shore Comac Ltd., Stone Com Ltd si Elbahold Ltd, pentru savarsirea infractiunilor de initiere, constituire a unui grup infractional organizat, delapidare cu consecinte deosebit de grave si spalare de bani.

In iunie, Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat la un an de inchisoare cu executare in dosarul de santaj in care a fost implicat si Sebastian Ghita. Potrivit acuzarii, in perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar l-au constrans, prin amenintare, pe Sebastian Ghita, parte vatamata in dosar, sa le remita suma de 150.000 de euro ori sa accepte denuntarea unui contract cu scopul obtinerii injuste, in folosul lor de beneficii materiale cu consecinta prejudicierii partii vatamate.

Citeste si:
Disputa politică s-a mutat la Vama Veche. Cum s-au ironizat de pe plajă liderii PSD, AUR și PNL
Disputa politică s-a mutat la Vama Veche. Cum s-au ironizat de pe plajă liderii PSD, AUR și PNL
Principalii lideri ai partidelor politice din România au mutat disputele de pe Facebook pe plaja din Vama Veche, asociată în trecut cu tinerii rebeli și nonconformiști, acolo unde liderul AUR...
Guvernul Cîțu nu va cădea
Guvernul Cîțu nu va cădea
Oricât ar părea de ciudat, faptul că guvernul, prin demisia miniștrilor pluseriști și numirea unor miniștri interimari, și-a modificat coloratura politică nu înseamnă că el va cădea...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
OSIRIS
rank 5
Sorin Ovidiu Vintu si Liviu Luca să plătească cu ce au furat!
From Geneva
rank 2