Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Vintu si Luca, alaturi de trei complici, retinuti in dosarul Petrom Service - UPDATE

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 14:33
10780 citiri
Vintu si Luca, alaturi de trei complici, retinuti in dosarul Petrom Service - UPDATE
Foto: Romania Libera

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu si prim-vicepresedintele sindicatului CNSLR Fratia, Liviu Luca, au primit decizie de retinere din partea procurorilor de la Parchetul General, in dosarul falimentarii Petrom Service.

Dupa ei, au mai fost retinuta si a treia persoana, omul de afaceri moldovean Octavian Turcan, iar doi oameni din conducerea Realitatea Media, Sorin Enache si Sergiu Toader, sunt audiati si ei. Fostul director Petrom Service, Gheorghe Supeala, a devenit al patrulea om retinut, dupa ce fusese audiat si el.

Turcan si Supeala, retinuti si ei, alaturi de Luca si Vintu

In plus, procurorii au decis sa se puna sechestru asigurator pe 81 imobile, din care 46 de terenuri si 5 apartamente, dar si pe mai multe masini de lux, ambarcatiuni, chiar si un bloc de 8 etaje, toate apartinand celor acuzati, informeaza TVR Info.

Vintu si Luca sunt acuzati ca au falimentat voit Petrom Service, informeaza Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, producand un prejudiciu de 83 de milioane de euro celor 72.000 de membri ai Asociatiei Salariatilor, in calitatea lor de actionari minoritari, si de 98 de milioane de euro statului.

"Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, la data de 7.11.2011, punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 ore a inculpatilor Vintu Sorin Ovidiu si Luca Liviu, in cauza avand ca obiect savarsirea infractiunilor de delapidare (in dauna PETROM SERVICE S.A.) si spalare a banilor", informeaza un comunicat al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Oamenii legii ii acuza pe cei doi ca au folosit metoda cumpararii, cu banii PETROM SERVICE, a unor actiuni supraevaluate de mai multe zeci de ori, apartinand unor societati comerciale detinute de Vintu si transferarea ilegala si controlata a banilor obtinuti pentru a ascunde identitatea beneficiarului real.

Cele mai importante dintre firmele spre care au fost transferati banii sunt S.C. Realitatea Media S.A. (14.200.000 euro), S.C. Imobiliar Network 2002 S.A. (6.725.000 euro) si S.C. GM Invest S.A. (1.300.000 euro).

SRI: Petromservice, falimentata voit in favoarea lui Sorin Ovidiu Vintu

In acest dosar mai sunt audiate si alte persoane.

Fosta asociata a lui Vintu, Ioana Maria Vlas, e sceptica in privinta faptului ca acesta va putea pati ceva in justitie, spunand ca se va repeta scenariul din cazul FNI.

"Dupa cate stiu eu, Sorin Ovidiu Vintu nu lasa urme. Exista posibilitatea ca cineva sa vorbeasca, dar, ca si in cazul FNI, procurorii au spus ca "ne trebuie hartii semnate de mana lui". Asa va fi si acum.

Val de emotii in randul politicienilor dupa redeschiderea dosarelor lui Vintu

Ramane de vazut care va vrea sa-si salveze pielea si poate, atunci, cineva o sa vorbeasca", a declarat aceasta, la Antena 3.

Directorul SRI, despre Vintu: Ii urez succes in justitie

Sorin Ovidiu Vintu si Liviu Luca sunt, conform declaratiilor lor, prieteni. Luca a declarat, cu multi ani in urma, ca acesta e "primul caruia ii cere sfatul" in afaceri.

Cel de-al treilea om retinut in dosar, Octavian Turcan, a mai fost retinut si in urma cu un an, intr-un alt dosar al lui Vintu, cel privind favorizarea infractorului Nicolae Popa, cel care a condus FNI. Turcan era acuzat ca era cel care ii transfera banii lui Popa in Indonezia.

Directorul economic al Petrom Service, Zizi Anagnastopol, a fost si el saltat luni de achetatori, devenind a cincea persoana retinuta in acelasi dosar.

Directorul economic al Petromservice, retinut alaturi de Vintu si Luca

Procurorii continua audierile in acest dosar.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Vintu Luca retinere, #Vintu Luca Petromservice , #Liviu Luca