CTP, despre retinerea lui SOV: Oare va candida la presedintie, ca Diaconescu?

Joi, 09 Septembrie 2010, ora 14:16
2382 citiri
CTP, despre retinerea lui SOV: Oare va candida la presedintie, ca Diaconescu?
Foto: ProSport

Cristian Tudor Popescu a comentat audierea lui Sorin Ovidiu Vintu si retinerea acestuia, sustinand ca ar putea fi eliberat, in conditiile in care Justitia este extrem de corupta.

"Am mai vazut astfel de cazuri: domnul Becali, domnul Diaconescu (n. red Dan Diaconescu) dusi la Parchet, arestati, retinuti, si dupa ce au fost eliberati apoi din nou plimbati pe la Parchet, acum sunt bine merci, fac politica si sunt populari.

Sorin Ovidiu Vintu, retinut pentru 24 de ore

Deci ce sa mai cred despre astfel de actiuni ale Parchetului, sa ma intreb in cat timp va fi eliberat sau daca va candida la presedintie ca domnul Diaconescu?", a declarat Cristian Tudor Popescu, contactat telefonic de Realitatea TV.

Editorialistul este de parere ca actiunile Parchetului "nu demonstreaza credibilitate" si ca "exista o neincredere extrem de justificata a populatiei" in Justitie, care este esentiala pentru functionarea statului.

"Influentele politice sunt oricand de asteptat in Justitie pentru ca se leaga cu gradul mare de coruptie. E foarte probabil ca o astfel de stare de coruptie sa aiba legatura cu arestarile politice", a declarat Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul este de parere ca nu s-ar mira ca arestarea lui Sorin Ovidiu Vintu sa fie doar un episod din batalia celor doua personaje extrem de puternice.

"Nu m-ar mira catusi de putin, avand in vedere personalitatea si stilul celor doi, ca Traian Basescu sa instrumenteze politic arestarea, iar dansul sa faca tot ce ii sta in putinta pentru a-l da jos pe Basescu", a declarat jurnalistul, adaugand insa ca nu exista dovezi pentru a sustine acest lucru.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a fost retinut, joi, pentru 24 de ore, dupa ce a fost audiat timp de aproape patru ore la Parchetul General, intr-un dosar legat de fuga din tara a lui Nicolae Popa, fostul director Gelsor.

Vintu este acuzat de favorizarea infractorului, iar procurorii sustin ca acesta ar fi finantat sederea lui Nicolae Popa in Indonezia, de unde acesta trebuie sa fie extradat.

La iesirea de la Parchet, Sorin Ovidiu Vintu a fost urcat de politisti intr-o duba si a declarat ca isi doreste ca, atunci cand Traian Basescu va pierde o batalie, sa "il vada in locul sau".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Sorin Ovidiu Vintu, #Vintu retinut, #Cristian Tudor Popescu , #Parchet