Plangere penala impotriva politistilor care au impuscat cainele lui Vintu

Duminica, 12 Septembrie 2010, ora 08:40
2654 citiri
Plangere penala impotriva politistilor care au impuscat cainele lui Vintu

Fostul senator Marius Marinescu, Asociatia "Cutu, cutu" si Fundatia "Doggie-Dog" au anuntat sambata ca vor depune o plangere penala la Parchetul General impotriva politistilor care au impuscat un caine la resedinta omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, cu ocazia efectuarii unei perchezitii domiciliare in ziua de 9 septembrie.

"In conformitate cu legea 9/2008, legea pentru protectia animalelor (Legea 'Marinescu'), maltratarea si schingiuirea, producerea de suferinte fizice sau psihice prin orice mijloace sunt cruzimi fata de animale (art. 6 alin. (2)) si reprezinta infractiuni (art. 23. - (11) lit. c) ce se sanctioneaza conform art. 23 alin. (3) lit. c) cu inchisoare de pana la 3 ani sau amenda penala de pana la 10.000 lei. Pe langa Legea pentru protectia animalelor, s-au mai incalcat Legea 61/1991 a linistii si ordinii publice (art. 19) si Legea de folosire a armelor", se arata intr-un comunicat al initiatorilor plangerii penale.

Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) a precizat vineri seara, printr-un comunicat, ca la perchezitiile efectuate pe 9 septembrie, in baza autorizatiei emise de instanta de judecata, politistii au tras doua cartuse in pavajul din curtea imobilului in care trebuiau sa intre, pentru a-i indeparta pe cei doi caini care se aflau inauntru.

"Intrucat in curte se aflau doi caini de paza, care nu erau legati si s-au apropiat de politisti, pentru protectia anchetatorilor au fost trase doua cartuse in pavaj, la cativa metri distanta de animale, pentru a le indeparta. Un fragment a ricosat intr-un caine, ranindu-l in zona piciorului, fara a-i pune viata in pericol, iar alte fragmente au ricosat intr-un geam al imobilului. Facem precizarea ca armamentul folosit la interventie nu face parte din clasa armelor letale. Politistii au folosit o arma neletala, calibru 12 mm, cu cartuse RB 15 (15 bile de cauciuc)", se arata in comunicatul de presa transmis de IGPR.

IGPR sustine ca politistii s-au prezentat joi la imobilul indicat in actul procedural, si-au declinat, prin intermediul interfonului, calitatea si au precizat ca se afla acolo pentru a pune in aplicare autorizatia emisa de catre instanta, iar accesul in curte le-a fost permis de catre un angajat.

Precizarile vin dupa ce o televiziune de stiri a prezentat imagini de la descinderile de joi.

Procurorii Parchetului General au efectuat, joi, perchezitii la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, in cadrul anchetei privind fuga din tara a lui Nicolae Popa, condamnat la 15 ani inchisoare in dosarul FNI, iar magistratii Tribunalului Bucuresti au decis, in noaptea de joi spre vineri, arestarea pentru 29 de zile a lui Vintu.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#caine Vintu plangere penala, #caine Vintu impuscat , #Parchet
Comentarii
Poza dom_cenzor
dom_cenzor
rank 3
Plangere penala impotriva politistilor care au impuscat cainele lui Vintu
Poza Grasul
Grasul
rank 5
Politistii au dreptul sa se apere de infractori sau de caini daca cestia le pun viata in pericol. In curte fiind daca nu erau legati cainii politistii AVEAU DREPTUL SA-I IMPUSTE MORTAL! La noi legile nu-i protejaza suficient pe politisti si asta