Cererea de recuzare a judecatorului din dosarul lui Vintu a fost respinsa

Miercuri, 16 Februarie 2011, ora 16:02
1892 citiri
Cererea de recuzare a judecatorului din dosarul lui Vintu a fost respinsa

Cererea formulata de avocatii din dosarul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, privind recuzarea judecatorului Camelia Bogdan, a fost respinsa de Tribunalul Bucuresti, astfel ca magistratul va judeca in continuare cauza.

Avocatii lui Sorin Ovidiu Vintu au facut marti o cerere de recuzare a judecatoarei Camelia Bogdan, cea care a fost investita cu judecarea procesului, pe motiv ca tatal acesteia ar fi fost pagubit in dosarul FNI. Dupa respingerea cererii de recuzare, instanta urmeaza sa stabileasca un nou termen, pentru continuarea procesului.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu s-a prezentat la termenul stabilit pentru marti la Tribunalul Bucuresti, in scaun cu rotile si cu piciorul imobilizat, insa a plecat dupa scurt timp, invocand motive de sanatate si reafirmand cu nu vrea sa dea declaratii in fata instantei.

La iesirea din sala de judecata, Vintu a reafirmat faptul ca procesul in care este inculpat alaturi de omul de afaceri Octavian Turcan si de soferul sau, Alexandru Stoian, nu are legatura cu justitia, fiind doar o consecinta a luptei sale directe cu regimul lui Traian Basescu. "Domnia sa a declansat o vanatoare impotriva mea, folosind toate institutiile statului. Incepand de azi, si eu am decis sa declansez o vanatoare impotriva lui si a celor care il sprijina", a afirmat omul de afaceri.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a fost trimis in judecata, pe 12 octombrie 2010, de procurorii Parchetului General, pentru favorizarea infractorului, in dosarul privind fuga din tara a lui Nicolae Popa, alaturi de Octavian Turcan si de Alexandru Stoian.

Vintu si Stoian sunt acuzati ca l-au sprijinit pe Nicolae Popa, facand demersuri pentru ingreunarea procedurilor de extradare din Indonezia, potrivit Parchetului General. Din probele administrate in cursul urmaririi penale a reiesit ca, in perioada octombrie 2009 - ianuarie 2010, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, Sorin Ovidiu Vintu a transmis din totalul sumei anuale de 200.000 de euro, convenite cu Nicolae Popa, doua transe de 50.000 de euro, respectiv 20.000 de euro, se arata in comunicatul citat.

Procurorii spun ca suma ii era necesara lui Nicolae Popa pentru a se ascunde, in scopul de a nu fi descoperit de autoritatile indrituite sa puna in executare mandatul european de arestare emis pe numele sau, pentru executarea pedepsei de 15 ani inchisoare la care a fost condamnat prin hotarare judecatoreasca definitiva si executorie.

Totodata, din cercetari a mai rezultat ca, in acest scop, Vintu a identificat si modalitatile concrete de transfer al banilor, menite sa previna identificarea tranzactiilor si persoanelor implicate in aceste operatiuni. Astfel, transferul sumei de 50.000 de euro a fost pus in executare de catre Octavian Turcan.

De asemenea, din probele administrate a mai rezultat ca, pe 11 noiembrie 2009, Sorin Ovidiu Vintu, prin intermediul lui Alexandru Stoian, a transmis o alta transa, de 20.000 de euro, suma ce urma a fi folosita pentru plata diferitelor servicii de care Nicolae Popa avea nevoie pentru a nu fi descoperit de autoritatile judiciare, se arata in comunicatul Parchetului General.

Mai mult, dupa arestarea, pe 2 decembrie 2009, a condamnatului Nicolae Popa de catre autoritatile judiciare indoneziene, Vintu si Stoian au desfasurat actiuni de sprijinire a acestuia, cu scopul ingreunarii procedurii de extradare in Romania. "Sprijinul s-a concretizat in demersuri de ingreunare a procedurilor de extradare, pentru a-l scapa pe condamnat de inchisoare si a-l ajuta sa ramana in Indonezia", potrivit Parchetului General.

Citeste si:
Noua metodă de ”sifonare” a banilor către localitățile conduse de primari PNL. Județul care primește o treime din fonduri
Noua metodă de ”sifonare” a banilor către localitățile conduse de primari PNL. Județul care primește o treime din fonduri
Bugetul de stat pe anul 2021 prevede Fondul de intervenţie la dispoziţia Executivului, din care a fost alocată suma de 377 milioane lei pentru ajutorarea mai multor localități afectate de...
Marcel Ciolacu, despre congresul PNL: „Iohannis și lacheii liberali nu au reguli! Nu au lege! Congresul a fost un focar de infecție sanitar și moral!”
Marcel Ciolacu, despre congresul PNL: „Iohannis și lacheii liberali nu au reguli! Nu au lege! Congresul a fost un focar de infecție sanitar și moral!”
Președintele PSD Marcel Ciolacu a lansat marți, 28 septembrie, un atac dur la adresa PNL și a președintelui Klaus Iohannis ca urmare a organizării congresului liberal unde au fost invitați...
Sursa: rNews