Laura Codruta Kovesi: Sorin Ovidiu Vintu e cercetat in mai multe dosare

Joi, 14 Octombrie 2010, ora 23:14
1971 citiri
Laura Codruta Kovesi: Sorin Ovidiu Vintu e cercetat in mai multe dosare
Foto: Arhiva

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a dezvaluit ca pe rolul structurilor de parchet exista mai multe dosare penale in care este cercetat omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, in afara de cel in care tocmai a fost trimis in judecata.

"Au fost disjunse alte doua dosare, unul pentru o alta infractiune de favorizare a infractorului iar altul pentru spalare de bani. Mai sunt si alte dosare pe rolul altor structuri din Ministerul Public", a declarat Kovesi la B1 TV.

Ea a precizat ca procurorii au primit informatii de la colegii din alte tari despre sumele trimise lui Nicolae Popa inainte de 2009 si informatii care privesc anumite tranzactii finaciare suspectate de spalare de bani.

"Au fost si martori care au dat declaratii sincere in acest dosar, au colaborat, atat institutii cat si persoane fizice", a mai spus procurorul general al Romaniei.

Laura Codruta Kovesi a adaugat ca dosarul lui Sorin Ovidiu Vintu nu este unui politic si a precizat ca la Parchetul General sunt mai multe dosare penale in care sunt implicate persoane cu functii.

"Nu este vorba despre un dosar politic si noi nu avem dosare politice, avem dosare penale si nu ne intereseaza daca o persoana pe care o cercetam face sau nu parte dintr-un partid politic. (...) Avem foarte multe dosare in lucru in care sunt cercetate persoane caredetin functii publice sau fac parte din partide politice. Din punct de vedere al Ministerului Public, aceste persoane au la noi calitatea de faptuitor, de invinuit sau de inculpat", a mai spus Kovesi la B1 TV.

"In acest dosar sunt cercetate persoane care nu detin functii publice si nici nu sunt membri ai vreunui partid politic. Iar fapta cercetata este una de drept comun, este vorba despre favorizarea infractorului", a adaugat Kovesi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Vintu dosar Nicolae Popa, #Kovesi Vintu dosare, #Vintu spalare bani , #procese
Comentarii
Poza POSTASUL
POSTASUL
rank 5
Cum poate un "penal" sa judece alt "penal" ?
Poza badeacirtzan.007
badeacirtzan.007
rank 1
DACA ANTENELE 1,2,3 AU DEVENIT pupincuristii lui VINTU si PATRICIU este ca si cum un ORTODOX ar trece la catolici...