Nou termen in procesul lui Sorin Ovidiu Vintu

Luni, 29 Noiembrie 2010, ora 08:29
2166 citiri
Nou termen in procesul lui Sorin Ovidiu Vintu
Foto: EVZ

Magistratii Tribunalului Bucuresti dezbat luni un nou termen in procesul in care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu este judecat pentru savarsirea infractiunii de favorizare a infractorului in dosarul privind fuga din tara a fostului director al Gelsor, Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de inchisoare in dosarul FNI.

Avocatii au solicitat vineri amanarea procesului pe motiv ca unul dintre ei nu a reusit sa studieze dosarul de urmarire penala.

Daca pana acum instanta acorda termene de o luna sau doua luni, ca urmare a intrarii in vigoare a Legii "micii reforme" in justitie, Tribunalul Bucuresti a fost nevoit sa amane acum dosarul lui Vintu doar pentru cateva zile.

Vintu a fost prezent in sala de judecata, fiind flancat pe holurile tribunalului de opt garzi de corp, care l-au protejat de ziaristii care doreau sa ii ia o declaratie.

Parchetul General sustine ca, in perioada octombrie 2009-ianuarie 2010, Vintu i-a transmis lui Nicolae Popa, aflat in Indonezia, doua transe de bani, de 50.000 de euro si de 20.000 de euro.

Banii ii erau necesari lui Nicolae Popa pentru a se ascunde, in scopul de a nu fi descoperit de autoritatile indrituite sa puna in executare mandatul european.

Procurorii declara ca Sorin Ovidiu Vintu a identificat si modalitatile concrete de transfer al banilor menite sa previna identificarea tranzactiilor si persoanelor implicate in aceste operatiuni. Astfel, transferul sumei de 50.000 de euro a fost pus in executare de Octavian Turcan.

De asemenea, pe 11 noiembrie 2009, Vintu, prin intermediul lui Alexandru Stoian, a transmis o alta transa, de 20.000 de euro, suma ce urma a fi folosita pentru plata diferitelor servicii de catre Nicolae Popa, mai spun procurorii.

Potrivit acestora, dupa ce Nicolae Popa a fost arestat in Indonezia, pe 2 decembrie 2009, Sorin Ovidiu Vintu si Alexandru Stoian au desfasurat actiuni de sprijinire a lui Nicolae Popa cu scopul ingreunarii procedurii de extradare a acestuia in Romania. Sprijinul s-a concretizat in demersuri de ingreunare a procedurilor de extradare, pentru a-l scapa pe condamnat de inchisoare si a-l ajuta sa ramana in Indonezia.

#proces Vintu, #sorin ovidiu vintu judecat, #termen proces vintu , #procese
Comentarii
Poza ALTERNANTZA
ALTERNANTZA
rank 4
Daca Vantu nu poate fi condamnat pentru sutele, sau miile de miliarde furate de la FNI, in...
Poza conti
conti
rank 5
"Boala lunga,moarte sigura"