Sorin Ovidiu Vintu, condamnat la doi ani de inchisoare cu executare (Video)

Marti, 02 Octombrie 2012, ora 15:19
6857 citiri
Sorin Ovidiu Vintu, condamnat la doi ani de inchisoare cu executare (Video)

Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat, marti, de Tribunalul Bucuresti la o pedeapsa de doi ani de inchisoare cu executare in dosarul in care este acuzat de favorizarea infractorului Nicolae Popa.

De asemenea, omul de afaceri Octavian Turcan a primit o pedeapsa de un an de inchisoare cu suspendare in acelasi dosar, iar Alexandru Stoian, soferul lui Vintu, a fost condamnat la un an si sase luni de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei.

Decizia nu este insa definitiva si poate fi atacata cu recurs, atat de acuzati cat si de procurori, acestia cerand pedeapsa maxima, de 7 ani de inchisoare.

Cei trei au fost trimisi in judecata in 12 octombrie 2010, iar cateva luni mai tarziu, in aprilie 2011, Nicolae Popa a fost adus in tara din Indonezia si incarcerat.

Nicolae Popa a fost condamnat in lipsa la 15 ani de inchisoare, pentru frauda, in anul 2006, alaturi de Ioana Maria Vlas, in legatura cu prabusirea Fondului National de Investitii, in 2000, in urma careia mai mult de 100.000 de romani si-au pierdut banii investiti.

In mai 2000 Popa a fugit din tara, iar autoritatile romane au emis pe numele lui un mandat international de arestare.

Ulterior, procurorii au stabilit ca in perioada octombrie 2009 - ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vintu ar fi transmis din totalul sumei anuale de 200.000 euro, "convenite cu condamnatul Popa Nicolae", doua transe de 50.000 euro, respectiv 20.000 euro.

Sorin Ovidiu Vintu a finantat astfel ramanerea lui Popa peste hotare, in speranta ca va scapa de acuzatiile ce i s-ar putea aduce in dosarul FNI si de marturisirile pe care ar fi putut sa le faca Popa.

In 24 septembrie, Sorin Ovidiu Vintu a fost trimis in judecata in dosarul privind devalizarea Fondului National de Investitii (FNI), fiind acuzat de spalare de bani si instigare la delapidare. Suma de 7.289.406 de dolari, stabilita la data prabusirii FNI, supusa procesului de spalare a banilor urmeaza sa fie confiscata de la Sorin Ovidiu Vintu.

Totodata, Sorin Ovidiu Vintu este incarcerat ca urmare a unei condamnari la un an de detentie pentru santajarea si amenintarea lui Sebastian Ghita.

Citeste si:
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Europarlamentarul USR Dacian Cioloş va anunţa un nou proiect politic săptămâna viitoare, au declarat pentru News.ro surse apropiate fostului lider USR. Cioloș va fi urmat de maximum 10...
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...