Sorin Ovidiu Vintu n-are voie sa plece la Viena, la tratament

Vineri, 07 Ianuarie 2011, ora 19:55
1625 citiri
Sorin Ovidiu Vintu n-are voie sa plece la Viena, la tratament
Foto: Arhiva

Tribunalul Bucuresti a decis sa respinga solicitarea omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, care a cerut permisiunea instantei de a parasi tara pentru a merge la o clinica din Viena, in sedinta de vineri fiind totodata audiate interceptarile telefonice din dosar.

Sorin Ovidiu Vintu a fost prezent aproximativ o jumatate de ora la termenul de vineri al procesului in care este acuzat de favorizarea infractorului. Acesta a cerut incuviintarea instantei sa plece, pentru ca starea de sanatate nu ii permite sa mai ramana, solicitare admisa de judecatoare.

Totodata, vineri au fost audiate, in sedinta publica, in prezenta inculpatilor din dosar si a avocatilor lor, interceptarile telefonice. Timp de mai multe ore, cei prezenti la proces au ascultat discutii telefonice purtate de Vintu cu Nicolae Popa, cu Stoian, Turcan, dar si cu membri ai familiei, jurnalisti sau politicieni.

In ceea ce priveste cererea facuta de avocatii lui Vintu inca din luna decembrie, pentru ca acesta sa poata parasi tara in perioada 10-24 ianuarie si sa mearga la o clinica din Viena, pentru tratament, instanta a decis sa o respinga.

Cu privire la cererea de efectuare a unei expertize medico-legale care sa arate daca starea de sanatate a omului de afaceri ii permite sa asiste la proces, judecatoarea a decis ca aceasta solicitare va fi discutata la un termen viitor, dupa ce la dosar vor fi depuse si alte documente medicale.

De asemenea, instanta a decis emiterea unei adrese catre Ministerul Justitiei, pentru a comunica stadiul procedurilor privind extradarea lui Nicolae Popa in Romania, precum si emiterea unei adrese catre Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), in urma unei cereri a avocatilor, care vor verificarea legalitatii probelor obtinute de procurori in dosar.

Urmatorul termen al procesului a fost stabilit pentru 21 ianuarie.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a fost trimis in judecata, pe 12 octombrie, 2010 de procurorii Parchetului General, pentru favorizarea infractorului, in dosarul privind fuga din tara a lui Nicolae Popa, alaturi de Octavian Turcan si de Alexandru Stoian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Sorin Ovidiu Vintu tratament, #Sorin Ovidiu Vintu , #procese
Comentarii