Sorin Ovidiu Vintu ramane definitiv cu interdictia de a parasi tara

Vineri, 03 Decembrie 2010, ora 14:01
2875 citiri
Sorin Ovidiu Vintu ramane definitiv cu interdictia de a parasi tara
Foto: Arhiva

Oamenii de afaceri Sorin Ovidiu Vintu si Octavian Turcan raman cu interdictia de a parasi tara, a decis definitiv Curtea de Apel Bucuresti (CAB), care a respins vineri contestatiile celor doi impotriva interdictiilor impuse de Tribunalul Bucuresti, la termenul din 8 noiembrie al procesului.

Curtea de Apel Bucuresti a respins, vineri, contestatiile celor doi, pe care le-a judecat marti, insa completul de judecata a dispus amanarea pronuntarii.

Tribunalul Bucuresti a decis, pe 8 noiembrie, la primul termen al procesului in care Sorin Ovidiu Vintu, Octavian Turcan si Alexandru Stoian au fost trimisi in judecata pentru favorizarea lui Nicolae Popa, ca cei trei au interdictia de a parasi tara pe durata judecarii cauzei. Totodata, instanta le-a impus celor trei si alte interdictii, printre care sa nu ia legatura cu alte parti din dosar.

Urmatorul termen pe fond in acest dosar a fost fixat de Tribunalul Bucuresti pentru data de 6 decembrie.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a fost trimis in judecata, pe 12 octombrie, de procurorii Parchetului General, pentru favorizarea infractorului, in dosarul privind fuga din tara a lui Nicolae Popa, alaturi de Octavian Turcan si de Alexandru Stoian.

Vintu si Stoian sunt acuzati ca l-au sprijinit pe Nicolae Popa, facand demersuri pentru ingreunarea procedurilor de extradare din Indonezia, potrivit Parchetului General. Din probele administrate in cursul urmaririi penale a reiesit ca, in perioada octombrie 2009 - ianuarie 2010, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, Sorin Ovidiu Vintu a transmis din totalul sumei anuale de 200.000 de euro, convenite cu Nicolae Popa, doua transe de 50.000 de euro, respectiv 20.000 de euro, se arata in comunicatul citat.

Procurorii spun ca suma ii era necesara lui Nicolae Popa pentru a se ascunde, in scopul de a nu fi descoperit de autoritatile indrituite sa puna in executare mandatul european de arestare emis pe numele sau, pentru executarea pedepsei de 15 ani inchisoare la care a fost condamnat prin hotarare judecatoreasca definitiva si executorie.

Totodata, din cercetari a mai rezultat ca, in acest scop, Vintu a identificat si modalitatile concrete de transfer al banilor, menite sa previna identificarea tranzactiilor si persoanelor implicate in aceste operatiuni. Astfel, transferul sumei de 50.000 de euro a fost pus in executare de catre Octavian Turcan.

De asemenea, din probele administrate a mai rezultat ca, pe 11 noiembrie 2009, Sorin Ovidiu Vintu, prin intermediul lui Alexandru Stoian, a transmis o alta transa, de 20.000 de euro, suma ce urma a fi folosita pentru plata diferitelor servicii de care Nicolae Popa avea nevoie pentru a nu fi descoperit de autoritatile judiciare, se arata in comunicatul Parchetului General.

Mai mult, dupa arestarea, pe 2 decembrie 2009, a condamnatului Nicolae Popa de catre autoritatile judiciare indoneziene, Vintu si Stoian au desfasurat actiuni de sprijinire a acestuia, cu scopul ingreunarii procedurii de extradare in Romania. "Sprijinul s-a concretizat in demersuri de ingreunare a procedurilor de extradare, pentru a-l scapa pe condamnat de inchisoare si a-l ajuta sa ramana in Indonezia", potrivit Parchetului General.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Vintu proces, #Vintu interdictie parasire tara, #Vintu Turcanu interdictii , #procese