Ziare.com

Vintu ramane in inchisoare pentru ca a folosit prea mult telefonul mobil

Marti, 08 Ianuarie 2013, ora 12:35

   

Vintu ramane in inchisoare pentru ca a folosit prea mult telefonul mobil
Magistratii Judecatoriei Sectorului 4 au respins cererea lui Sorin Ovidiu Vintu de a fi eliberat din inchisoare, depusa inainte de Craciun.

Judecatorii au precizat ca i-au respins cererea pentru ca Vintu a folosit de peste 3.000 de ori telefonul mobil, desi era detinut, relateaza B1 TV.

"Chiar daca exista in opinia acestei instante anumite semne evidente de intrebare cu privire la modul in care a fost posibil ca un detinut sa detina un telefon mobil in penitenciar timp de aproximativ trei luni si sa foloseasca acest telefon mobil de 3332 de ori inainte de a fi descoperit, moment ce a survenit cu putin timp inainte de solutionarea acestei cauze penale, instanta constata ca in acest dosar este chemata doar a aprecia asupra indeplinirii sau neindeplinirii conditiilor impuse de lege pentru acordarea beneficiului liberarii conditionate si nu asupra validitatii hotararii in baza careia a fost sanctionat petentul", se arata in motivarea judecatorilor.

Sorin Ovidiu Vintu a avut telefon mobil in celula - 3.500 de convorbiri in trei luni

Comportamentul de dupa gratii al afaceristului nu i-a convins pe magistrati sa il elibereze asa cum solicitase.

"Simpla trecere a timpului in penitenciar nu poate duce in nici un caz automat la liberare conditionata, institutie juridica ce de altfel ar trebui sa garanteze cel putin teoretic ca petentul condamnat odata pus in libertate nu isi va mai continua comportamentul infractional, garantie ce ar trebui sa reiasa din faptul ca in penitenciar acesta a avut un comportament care sa genereze macar o prezumtie in acest sens. Ori asa cum am aratat comportamentul petentului in penitenciar nu a fost in acest sens. Instanta considera ca petentul trebuie sa dovedeasca cu mai mult certitudine sau claritate faptul ca scopul pedepsei este realizat fata de el, printr-un comportament care sa iasa in evidenta", mai spun judecatorii.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1816 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Prin Ziare.com,am fost intoxicati cu stiri despre activitatea

electronica a lui Noo49. Bloguri,sfaturi,sigur si trafic telefonic exagerat.....; la asta nu se pune ? El o fi comunicat ca indienii (cu norisori de fum),sau o fi folosit porumbei voiajori !?
Parca ieri,citeam o stire cum ca Iliuta Nastase,risca sa-si piarda casa daca deschide un muzeu in care sa-si expuna trofeele castigate de-a lungul carierei sportive ! Lui N0049,caruia din cauza unui "Trofeu" i se trage,dovedit ca a fost vinovat,nu i s-a confiscat nici macar o cusca cu galinacee (ce sa mai vorbim de o casa,din multele din posesie !)
Daca i-ar controla (dar cine ?) in celule,pe puscariabilii "grei",pariez ca s-ar descoperi ca detin aparatura de ultima generatie,dar nu vor fi confiscate. Daca s-ar lua aceasta masura,in secunda nr.2,"onorabilii" vor cere...: "Va rog sa-mi dati un top de hartie,un set de pixuri,vreau sa dau "din casa",am informatii interesante despre,despre,despre !".

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor