S.O. Vantu, condamnat la puscarie

Joi, 18 Ianuarie 2007, ora 12:24
6840 citiri
S.O. Vantu, condamnat la puscarie

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu a fost condamnat, joi, la doi ani de puscarie, in dosarul infiintarii Bancii de Investitii si Dezvoltare (BID). Pe langa pedeapsa cu inchisoarea, de aceasta data cu executare, Vantu va fi obligat si sa plateasca suma de 150.000 lei cheltuieli judiciare. Sentinta poate fi atacata cu apel in termen de zece zile, informeaza Realitatea TV.

Aceasta condamnare vizeaza doar infractiunea de uz de fals, pentru ca cea de fals s-a prescris in luna decembrie. Sorin Ovidiu Vantu a fost condamnat in dosarul BID, in iunie 2005, la doi ani de inchisoare pentru fals si uz de fals. Dosarul s-a intors saptamana trecuta la Judecatoria Sectorului 1, dupa 5 luni in care a fost plimbat pe la diverse instante, in urma unor exceptii invocate de avocati.

Vantu este acuzat ca a consemnat, in declaratia pentru infiintarea bancii, date false cu privire la sursa fondurilor constituite ca participatie la capitalul social al BID. Anchetatorii spun ca omul de afaceri a prezentat un certificat fals care sa ii ateste calitatea de investitor FNI, pentru ca BNR sa avizeze constituirea BID.

Sentinta data atunci a fost casata de Tribunalul Bucuresti, iar cauza, trimisa spre rejudecare, in august 2005, la Judecatoria sectorului 1. Pe 10 ianuarie, dosarul a ajuns la instanta, iar avocatii lui Vantu au invocat mai multe nereguli.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

UDMR a stabilit candidații pentru alegerile europarlamentare. Cine sunt capii de listă
UDMR a stabilit candidații pentru alegerile europarlamentare. Cine sunt capii de listă
Consiliul Permanent al UDMR a stabilit, vineri, candidaţii formaţiunii pentru alegerile europarlamentare. Pe primele trei locuri, considerate eligibile, se află actualii europarlamentari ai...
AUR a început să strângă semnături pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie
AUR a început să strângă semnături pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie
Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a demarat vineri, 1 martie, campania de strângere de semnături pentru susţinerea candidaţilor la alegerile europarlamentare de pe 9 iunie, atât la nivel...