Sorin Ovidiu Vintu, la DNA

Luni, 05 August 2013, ora 11:29
2580 citiri
Sorin Ovidiu Vintu, la DNA
Foto: Arhiva

Sorin Ovidiu Vintu a sosit, luni dimineata, la sediul DNA. Omul de afaceri a fost citat in calitate de martor.

Procurorii DNA investigheaza un dosar in lucru de mai multe luni, privind preluarea televiziunii detinute de SOV, anunta B1 TV.

Mai precis, se investigheaza daca transferul actiunilor Realitatea TV, de la SOV la urmatorii patroni ai televiziunii, s-a facut in mod legal.

In acelasi dosar, fiica lui Sorin Ovidiu Vintu a fost si ea audiata la DNA, tot in calitate de martor, la finalul saptamanii trecute.

Fiica lui Sorin Ovidiu Vintu, audiata la DNA

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca procurorii ancheteaza modul in care s-a facut preluarea actiunilor Realitatea Media dupa ce Elan Schwartzenberg a iesit din actionariatul trustului. Exista suspiciuni ca Realitatea Media ar fi fost preluata in mod abuziv de catre societatea Strategies Research Investments SRL, ai carei actionari sunt Cozmin Gusa si Maricel Pacuraru.

Anchetatorii verifica si modul in care Elan Schwartzenberg a cumparat actiuni din Realitatea Media. In acest dosar, se fac in prezent cercetari prealabile, neexistand nicio persoana urmarita penal, au mai precizat sursele citate.

In 10 aprilie 2012, Ioana Vantu a fost numita director al Bluelink Comunicazione (Cyprus) Limited - care era principalul asociat al societatii Realitatea Media SA, aceasta fiind atunci detinatoarea licentei audiovizuale a televiziunii Realitatea TV.

Tot atunci, Ioana si Ionut Vintu, copiii lui Sorin Ovidiu Vintu, au preluat impreuna 82% din actiunile Bluelink, in timp ce omul de afaceri Elan Schwartenberg a ramas cu 9% din actiunile firmei (in loc de 90,9091% din actiunile Bluelink, pe care le detinea din aprilie 2011). Restul de 9 procente din Bluelink ii revenea lui Vitalie Dobanda - un apropiat al lui Sorin Ovidiu Vintu, potrivit unor informatii publicate de site-ul Rise Project si paginademedia.ro.

Tatal Ioanei Vintu, Sorin Ovidiu Vintu, a fost eliberat, la 1 mai 2013, din Penitenciarul Jilava, dupa ce a executat un an de inchisoare pentru santajarea lui Sebastian Ghita.

A.C.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sorin Ovidiu Vintu audiat DNA Realitatea, #Sorin Ovidiu Vintu DNA Realitatea, #Vintu audiat martor DNA , #Realitatea