Sorin Ovidiu Vintu, internat din nou la Urgenta

Joi, 20 Ianuarie 2011, ora 11:48
3958 citiri
Sorin Ovidiu Vintu, internat din nou la Urgenta
Foto: Arhiva

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu este din nou internat in Spitalul Floreasca din Capitala, acesta avand o rotula sparta, au declarat surse medicale.

Conform surselor citate, Sorin Ovidiu Vintu sufera si de o fragilitate osoasa, cauzata de poliomelita pe care a avut-o in copilarie.

Vintu a mai fost internat tot la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, pentru probleme mai vechi cardiace, fiind externat pe 11 ianuarie.

Sorin Ovidiu Vintu, spitalizat

Pe 10 ianuarie, internarea lui Sorin Ovidiu Vintu a fost motivul invocat de avocatii sai la Tribunalului Bucuresti, unde se judeca procesul in care omul de afaceri este acuzat de favorizarea infractorului.

Sorin Ovidiu Vintu are interdictia de a parasi teritoriul Romaniei si este obligat sa se prezinte la toate termenele procesului de la Tribunalul Bucuresti.

Procurorii Parchetului General l-au trimis in judecata pe Vintu, sub acuzatia ca i-ar fi trimis in Indonezia mai multe sume de bani fostului director al Gelsor, Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de inchisoare in dosarul FNI.

Astfel, procurorii sustin ca, in perioada octombrie 2009 - ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vintu i-a transmis lui Nicolae Popa doua transe, de 50.000 de euro si 20.000 de euro.

Suma ii era necesara lui Nicolae Popa pentru a se ascunde in scopul de a nu fi descoperit de autoritatile indrituite sa puna in executare mandatul european de arestare emis pe numele sau pentru executarea pedepsei de 15 ani inchisoare la care fusese condamnat prin hotarare judecatoreasca definitiva si executorie.

Procurorii declara ca Sorin Ovidiu Vintu a identificat si modalitatile concrete de transfer al banilor menite sa previna identificarea tranzactiilor si a persoanelor implicate in aceste operatiuni. Astfel, transferul sumei de 50.000 de euro a fost pus in executare de Octavian Turcan.

De asemenea, pe 11 noiembrie 2009, Vintu, prin intermediul lui Alexandru Stoian, a transmis o alta transa, de 20.000 de euro, suma ce urma a fi folosita pentru plata diferitelor servicii de catre Nicolae Popa, mai spun procurorii.

Potrivit acestora, dupa ce Nicolae Popa a fost arestat in Indonezia, pe 2 decembrie 2009, Vintu si Alexandru Stoian au desfasurat actiuni de sprijinire a lui Nicolae Popa cu scopul ingreunarii procedurii de extradare a acestuia in Romania. Sprijinul s-a concretizat in demersuri de ingreunare a procedurilor de extradare, pentru a-l scapa pe condamnat de inchisoare si a-l ajuta sa ramana in Indonezia.

Citește și:
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Primarul general Nicuşor Dan a afirmat luni, 6 februarie, referitor la intenţia prefectului Capitalei Toni Greblă de a suspenda în instanţă PUZ Zone Protejate, că este singurul regulament...
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Potrivit unui sondaj recent, românii ar vrea un prezidențiabil care să aibă notorietate, imagine bună, să creadă în anticorupție, să aibă un proiect economic coerent și să țină țara...