Cristian Tudor Popescu: Stenogramele cu Vintu sunt o dovada de boala psihica

Vineri, 22 Aprilie 2011, ora 16:14
5791 citiri
Cristian Tudor Popescu: Stenogramele cu Vintu sunt o dovada de boala psihica
Foto: Intact News

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu sustine ca decizia judecatorilor ca Sorin Ovidiu Vintu sa fie pus in libertate nu a luat pe nimeni prin surprindere, ci dovedeste ca procurorii care s-au ocupat de caz nu au fost in stare sa faca un dosar suficient de bine pregatit, iar stenogramele arata ca afaceristul sufera de o boala psihica.

"Decizia luata de judecatori arata ca s-a intamplat la fel ca si in alte cazuri de arestari celebre, ca ale lui Gigi Becali, Marius Locic, Costel Casuneanu si chiar a lui Sorin Ovidiu Vintu. Ei sunt retinuti, iar mai apoi eliberati pentru ca nu sunt suficiente dovezi ca acestia sa fie arestati. Justitia romana face din nou un gest riscant", a declarat Cristian Tudor Popescu, la Realitatea Tv.

Jurnalistul afirma ca din aceasta decizie rezulta ca procurorii din Romania "nu sunt in stare sa instrumenteze in mod profesionist un dosar pentru ca el sa fie acceptat de catre instanta".

"Acesta este al n-lea caz in care se intampla acest lucru. Eu v-am declarat si miercuri seara ca sansele de eliberare a domnului Vintu sunt mari, iar precedentele ne arata asta foarte clar. Am citit stenograma cu racketii omorati de Vintu din ordinul lui Magureanu si ingropati in dealurile Moldovei... Cred ca asa ceva nu poate sa fie o proba pentru altceva decat boala psihica, decat delir verbal si nu pentru o reala amenintare la adresa cuiva.

Daca asa ceva poate sa fie o baza de arestare... si iata ca nu a fost. Pe baza acelei stenograme mi se pare imposibil ca SOV sa fie retinut. Atunci ma intreb: de ce fac domnii procurori astfel de demersuri? Nu este primul, este al nu-stiu-catelea. Demersuri nepregatite, insuficient documentate. Dansii nu stiu care sunt regulile, cerintele?", a mai apreciat jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu a tinut sa precizeze ca nimeni nu isi dorea ca Vintu sa fie cercetat in stare de libertate.

"Nu se bucura nimeni ca SOV este judecat in stare de libertate, dar, in acelasi timp, justitia din Romania are o mare problema. Poate ca doar Adrian Nastase sa mai fi atins coeficienul de imagine negativa pe care il are Sorin Ovidiu Vintu in opinia publica romaneasca. SOV are un coeficient negativ imens de imagine. Daca, Doamne fereste, moare maine, nu va varsa nimeni o lacrima pentru el. Nici nu stiu cine va veni la inmormantare, cu exceptia familiei", a conchis jurnalistul.

Judecatorii au decis joi seara ca Sorin Ovidiu Vintu sa fie cercetat in stare de libertate pentru acuzatiile de santaj si omor care i se aduc dupa ce Sebastian Ghita a depus o plangere penala impotriva lui.

I.U.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Cristian Tudor Popescu, #Sorin Ovidiu Vintu bolnav, #dovada boala psihica , #stenograme