Udrea: Tariceanu se simte amenintat de stenogramele din dosarul Vintu

Joi, 21 Octombrie 2010, ora 16:46
1964 citiri
Udrea: Tariceanu se simte amenintat de stenogramele din dosarul Vintu
Foto: Arhiva

Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, sustine ca fostul premier Calin Popescu Tariceanu "se simte amenintat" de stenogramele din dosarul Vintu, in replica la acuzatiile aduse de liberal, care a declarat, joi, ca unul dintre motivele aparitiei in presa a stenogramelor din dosarul Vintu a fost dezvaluit de Elena Udrea, si anume impiedicarea suspendarii sefului statului.

Elena Udrea a mai declarat pentru Mediafax ca, fara complicitatea lui Calin Popescu Tariceanu, premier la acea vreme, nu ar fi fost posibila incercarea de suspendare a presedintelui, din 2007, "regizata de moguli".

Tariceanu: Nu am dubii ca in momentul acesta telefonul meu este ascultat (Video)

"In urma cu cinci ani, cu ajutorul lui Sorin Ovidiu Vintu si a lui Dan Voiculescu, Tariceanu a gasit, in persoana mea, tapul ispasitor pentru interventia pe care o facuse in favoarea prietenului sau, Dinu Patriciu. Nu Tariceanu era vinovat pentru trafic de influenta, vinovata era Elena Udrea pentru ca a indraznit sa scoata la lumina o actiune cel putin imorala a premierului din acea vreme", a adaugat ministrul Dezvoltarii.

Elena Udrea adauga ca, dupa cinci ani, in loc de biletele sunt scoase la iveala file din dosare groase, intocmite de institutii ale statului. Totodata, aceasta considera ca fostul premier liberal incearca "o diversiune pentru a induce opiniei publice ideea ca vinovati nu sunt cei care comit faradelegi, ci cei care sustin public ca asemenea lucruri nu ar trebui sa se mai intample".

"Incercarea de suspendare a presedintelui din 2007, regizata de moguli, nu ar fi fost posibila fara complicitatea lui Calin Popescu Tariceanu - premier la acea vreme. Probabil acesta este motivul pentru care, in loc sa fie revoltat, alaturi de mine, fata de continutul dezvaluirilor din dosar, el se simte amenintat de stenograme, considerandu-se victima a unui 'santaj politic cu institutiile statului'", mai sustine Elena Udrea.

Stenograme din dosarul Vintu - Vezi discutiile cu sefii Realitatea si cu liderii politici

Stenograme din dosarul Vintu: Freciu e un bou sinistru

In ultimele zile au aparut in presa mai multe stenograme din dosarul Vintu, continand discutii intre omul de afaceri si jurnalisti din grupul Realitatea-Catavencu. In aceste dialoguri, omul de afaceri se lauda, printre altele, ca a orchestrat suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu in 2007, din cauza ca i s-ar fi deschis in justitie dosarul legat de Banca Agricola.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Udrea stenograme Vintu, #Udrea Tariceanu stenograme, #stenograme Vintu , #stenograme