Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Sorin Ovidiu Vantu nu s-a prezentat nici luni in instanta

Luni, 31 Martie 2008, ora 11:33
2685 citiri
Sorin Ovidiu Vantu nu s-a prezentat nici luni in instanta

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, asteptat, luni, la Curtea de Apel Bucuresti, pentru a fi audiat ca martor in dosarul privind prabusirea Fondului National de Investitii, nu s-a prezentat in instanta, invocand de aceasta data o lipsa de procedura, informeaza Antena 3.

Vantu a fost citat de nenumarate ori in acest dosar, inclusiv cu mandat de aducere, insa de fiecare data a invocat diverse motive pentru a nu se prezenta in instanta.

Este a treia oara cand Sorin Ovidiu Vantu nu se prezinta la procesul FNI. Prima data, Sorin Ovidiu Vantu a motivat ca adresa la care a fost citat a fost una gresita, a doua oara a invocat probleme de sanatate, iar, luni, 31 martie, a explicat ca exista o lipsa de procedura penala.

Desi Curtea de Apel Bucuresti i-a avertizat pe politistii din Corbeanca ca vor fi amendati daca nu il vor aduce in instanta pe Sorin Ovidiu Vantu, omul de afaceri nu s-a prezentat la proces nici in conditiile date.

Sorin Ovidiu Vantu este audiat ca martor in dosarul FNI, la cererea Ioanei Maria Vlas, inculpata in acest dosar. Tribunalul Bucuresti a condamnat, la 20 martie 2007, in dosarul FNI, 12 inculpati, pusi sub acuzare in cauza.

Ioana Maria Vlas a primit o pedeapsa de 13 ani inchisoare, Nicolae Popa - 15 ani, Marian Petrescu, fost presedinte al SOV Invest, a primit trei ani cu suspendare, Mihaela Sima, fost director economic al SOV Invest - trei ani cu executare, Marius Andrei, fost cenzor extern independent al SOV Invest - patru ani, Gavril Batran, fost membru al Consiliului de Administratie al societatii - cinci ani, Stefan Boboc, fost presedinte al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) - trei ani, Cecilia Cezara Bebis, comisar coordonator al Departamentului de reglementare a pietei si intermediere financiara din cadrul CNVM - trei ani cu suspendare conditionata, Gheorghe Negura - trei ani, Mircea Ianculescu Muscel Ionescu - trei ani, Mircea Costescu - trei ani. Ultimii trei au fost membri ai Consiliului de incredere al FNI.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#sorin ovidiu vantu, #curtea de apel, #martor, #audiere , #stiri Sorin Ovidiu Vintu