Sorin Ovidiu Vintu, saltat de politisti - incerca sa fuga din tara cu acte false (Video)

Joi, 23 Ianuarie 2014, ora 10:06
11881 citiri
Sorin Ovidiu Vintu, saltat de politisti - incerca sa fuga din tara cu acte false (Video)

Sorin Ovidiu Vintu a fost ridicat, joi dimineata, de mascati si dus la Parchetul General pentru audieri.

Omul de afaceri a fost ridicat de politisti pentru ca ar fi incercat sa fuga din tara folosind documente false, transmite Realitatea TV.

Update, ora 11:00: Sorin Ovidiu Vintu este urmarit penal pentru fals in documente oficiale. Procurorii Parchetului General ii aduc la cunostinta invinuirile ce i se aduc.

Sorin Ovidiu Vintu, urmarit penal pentru fals in documente oficiale

Sorin Ovidiu Vintu nu avea interdictia de a parasi tara, dar este posibil sa se afle sub monitorizare judiciara deoarece ar putea primi o sentinta de condamnare in dosarul in care este acuzat de favorizarea infractorului, dupa ce l-ar fi ajutat pe omul de afaceri Nicolae Popa sa se ascunda de autoritati.

Omul de afaceri isi facuse documente false inca de acum zece ani, din 2003. Numele sub care ar fi incercat sa fuga din tara era Sorin Haralambie, cetatean moldovean, cu un cod numeric personal fals. Documentul a fost descoperit in baza de date a autoritatilor din Moldova si era un fals foarte bine realizat.

Sorin Ovidiu Vintu, eliberat din inchisoare - Voi face o baie! (Video)

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a fost eliberat din penitenciarul Jilava in luna mai a anului trecut, cand a expirat perioada de un an de detentie la care omul de afaceri a fost condamnat de Curtea de Apel Bucuresti.

A stat un an dupa gratii pentru ca l-a santajat pe Sebastian Ghita

Sorin Ovidiu Vintu a fost acuzat ca l-a santajat pe omul de afaceri Sebastian Ghita. Initial, Judecatoria Sectorului 1 a decis condamnarea lui Sorin Ovidiu Vintu la sase luni de inchisoare, dar la recurs pedeapsa a fost dublata.

In perioada cat s-a aflat in spatele gratiilor, el a a facut mai multe cereri de eliberare conditionata, toate fiind respinse in instanta pe motiv ca "inculpatul nu a fost disciplinat in penitenciar" si a folosit in repetate randuri telefoane mobile.

Sorin Ovidiu Vintu ramane in inchisoare - decizie definitiva

In 21 iunie 2012, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat definitiv pe Sorin Ovidiu Vintu la un an de inchisoare cu executare in dosarul in care a fost acuzat ca l-a santajat pe Sebastian Ghita, actual deputat PSD. In acelasi dosar, Ilie Cezar a fost condamnat la cinci luni de inchisoare cu executare pentru aceeasi infractiune.

Cei doi au facut inchisoare pentru ca l-au amenintat cu uciderea, respectiv compromiterea imaginii publice pe actualul deputat si patron al postului de televiziune Romania TV, caruia i-au cerut 150.000 de euro.

I.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#Sorin Ovidiu Vintu dus Parchet, #Sorin Ovidiu Vintu saltat mascati, #Sorin Ovidiu Vintu acte false, #SOV incercare fugit tara , #stiri Sorin Ovidiu Vintu