Sorin Ovidiu Vintu a fost colaborator al Securitatii - decizie in instanta

Marti, 30 Iunie 2015, ora 13:51
4409 citiri
Sorin Ovidiu Vintu a fost colaborator al Securitatii - decizie in instanta
Foto: Facebook/Sorin Ovidiu Vintu

Sorin Ovidiu Vintu a fost colaborator al Securitatii, a decis, marti, Curtea de Apel Bucuresti, care a admis cererea Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, hotararea nefiind definitiva.

"Admite cererea formulata de reclamantul Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, in contradictoriu cu paratul Vintu Sorin Ovidiu. Constata ca paratul Vintu Sorin Ovidiu a avut calitatea de colaborator al Securitatii", se arata in decizia Curtii de Apel Bucuresti.

Hotararea nu este definitiva si poate fi contestata de Sorin Ovidiu Vintu la instanta suprema.

CNSAS: Sorin Ovidiu Vintu a fost colaborator al Securitatii

In septembrie 2014, Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a trimis Curtii de Apel Bucuresti dosarul lui Sorin Ovidiu Vintu si a cerut instantei sa constate calitatea acestuia de lucrator sau de colaborator al Securitatii.

Sorin Ovidiu Vintu ar fi semnat un angajament de colaborare in anii '80, cand era in inchisoare pentru delapidare, cu numele conspirativ Nus.

In prezent, Sorin Ovidiu Vintu se afla in libertate, dupa ce, in 19 noiembrie 2014, Tribunalul Ilfov a decis liberarea sa conditionata, in dosarul in care a fost condamnat la doi ani de inchisoare pentru ca l-a favorizat pe Nicolae Popa, condamnat in 2006 in legatura cu prabusirea Fondului National de Investitii.

Sorin Ovidiu Vintu iese din inchisoare - decizie definitiva

Tribunalul Bucuresti l-a condamnat, in 9 februarie, pe Sorin Ovidiu Vintu la sase ani si patru luni de inchisoare, in dosarul devalizarii Fondului National de Investitii (FNI), decizia nefiind insa definitiva.

Sorin Ovidiu Vintu a mai fost condamnat la un an de inchisoare pentru santajarea lui Sebastian Ghita.

Vintu a stat in penitenciar din 21 iunie 2012 pana in 1 mai 2013, pentru pedeapsa de un an de inchisoare, si din 25 ianuarie pana in 19 noiembrie 2014, pentru cea de-a doua condamnare, pentru favorizarea lui Nicolae Popa.

La jumatatea lunii iulie 2014, Vintu a primit o noua condamnare, de sase ani si doua luni de inchisoare, in dosarul Petromservice, nici aceasta decizie nefiind definitiva.

Eveniment Quarterly Report

Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Rusia s-a aşteptat la o comunitate internaţională slabă atunci când a atacat Ucraina, dar "a calculat greşit", a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a susţinut o...
Noile taxe ale lui Ciolacu s-au împiedicat la CES. Ordonanța de urgență ”contravine principiului legalităţii”
Noile taxe ale lui Ciolacu s-au împiedicat la CES. Ordonanța de urgență ”contravine principiului legalităţii”
Consiliul Economic şi Social a avizat nefavorabil proiectul de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru modificarea alineatului (4) al articolului 4 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal,...
#Sorin Ovidiu Vintu colaborat Securitate CAB, #Vintu colaborator securitate Curte Apel Bucuresti, #Sorin Ovidiu Vintu Securitate , #stiri Sorin Ovidiu Vintu
Comentarii
Poza Salamcusoia
Salamcusoia
rank 5
Era usor de ghicit. Dupa limbaj si dupa averea din 1989...