SOV catre judecatoarea care a decis arestarea sa: "Rusine, doamna!" (Video)

Vineri, 10 Septembrie 2010, ora 06:37
10790 citiri
SOV catre judecatoarea care a decis arestarea sa: "Rusine, doamna!" (Video)

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a cerut, joi noaptea, magistratului Tribunalului Bucuresti care a decis arestarea sa, sa il aresteze pe el si sa ii lase liberi pe Turcan si Stoian, strigandu-i judecatoarei, dupa pronuntarea deciziei, "Rusine, doamna!".

"Asistam la cea mai cumplita perioada din istoria Romaniei dupa 1989", a spus, joi noaptea, Sorin Ovidiu Vintu, dupa pronuntarea deciziei privind arestare sa pentru 29 de zile. Totodata, Vintu a mai cerut instantei sa fie arestat doar el, iar ceilalti doi sa fie lasati in libertate.

Dosarul Vintu - Au aparut primele stenograme ale convorbirilor cu Nicolae Popa

Avocatii lui Vintu, Turcan si Stoian au declarat recurs impotriva deciziei pronuntate de Tribunal.

Sorin Ovidiu Vintu, Octavian Turcan, dar si Alexandru Stoian au fost arestati preventiv, joi noaptea, pentru 29 de zile, prin decizia Tribunalului Bucuresti, care insa nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Sedinta in care magistratii Tribunalului Bucuresti au judecat propunerea de arestare a celor trei a durat aproximativ doua ore, iar instanta a deliberat inca aproximativ o ora.

Procurorii au inaintat joi seara magistratilor Tribunalului Bucuresti propunerile de arestare preventiva, pentru 29 de zile, in cazul lui Sorin Ovidiu Vintu, Octavian Turcan si Alexandru Stoian, informeaza Parchetul General.

Care sunt probele?

Potrivit procurorilor, din probele administrate in cursul urmaririi penale a rezultat ca Sorin Ovidiu Vintu i-ar fi trimis sume de bani lui Nicolae Popa, "pentru ca acesta sa se sustraga de la executarea pedepsei de 15 ani inchisoare, aplicata prin sentinta penala nr. 423/20.03.2007 a Tribunalului Bucuresti, pronuntata in dosarul nr. 24.632/3/2006, ramasa definitiva prin decizia penala nr. 2098/2009 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dosar in care la data de 23.07.2009 a fost emis mandat european de arestare".

Procurorii spun ca pe parcursul urmaririi penale s-a stabilit ca transmiterea sumelor de bani "s-a realizat in baza dispozitiilor inculpatului Vintu Sorin Ovidiu, prin transfer bancar, dintr-un cont deschis la o banca cu sediul in Nicosia, Cipru, in contul unei societati comerciale inregistrate in Indonezia, la care condamnatul Popa Nicolae avea acces cu ajutorul inculpatului Turcan Octavian, sau in numerar cu sprijinul inculpatului Stoian Alexandru".

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus in cursul zilei de joi retinerea pentru 24 de ore a lui Sorin Ovidiu Vintu, Octavian Turcan si Alexandru Stoian pentru savarsirea infractiunii de favorizare a infractorului.

In acelasi dosar privind fuga din tara a lui Nicolae Popa, fost director al Gelsor, in care au fost retinuti S.O. Vintu, Octavian Turcan si Alexandru Stoian, liderul sindical Liviu Luca are calitate de martor, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

Citește și:
Tensiuni în coaliția de guvernare. PSD, critică apăsat UDMR după declarația lui Csoma Botond. Cum răspunde politicianul maghiar
Tensiuni în coaliția de guvernare. PSD, critică apăsat UDMR după declarația lui Csoma Botond. Cum răspunde politicianul maghiar
Liderii PSD au transmis în ultimele zile mai multe critici la adresa UDMR după ce deputatul maghiar Csoma Botond ar fi avut un „discurs provocator” în ședința parlamentului dedicată Zilei...
Strategia pentru prezidențiale. Ce așteaptă partidele mari înainte să-și anunțe candidații
Strategia pentru prezidențiale. Ce așteaptă partidele mari înainte să-și anunțe candidații
În ciuda speculațiilor privind candidații la alegerile prezidențiale din 2024, niciunul dintre principalele partide politice din România nu și-a prezentat opțiunea. Cu toate astea,...