SOV catre judecatoarea care a decis arestarea sa: "Rusine, doamna!" (Video)

Vineri, 10 Septembrie 2010, ora 06:37
10876 citiri
SOV catre judecatoarea care a decis arestarea sa: "Rusine, doamna!" (Video)

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a cerut, joi noaptea, magistratului Tribunalului Bucuresti care a decis arestarea sa, sa il aresteze pe el si sa ii lase liberi pe Turcan si Stoian, strigandu-i judecatoarei, dupa pronuntarea deciziei, "Rusine, doamna!".

"Asistam la cea mai cumplita perioada din istoria Romaniei dupa 1989", a spus, joi noaptea, Sorin Ovidiu Vintu, dupa pronuntarea deciziei privind arestare sa pentru 29 de zile. Totodata, Vintu a mai cerut instantei sa fie arestat doar el, iar ceilalti doi sa fie lasati in libertate.

Dosarul Vintu - Au aparut primele stenograme ale convorbirilor cu Nicolae Popa

Avocatii lui Vintu, Turcan si Stoian au declarat recurs impotriva deciziei pronuntate de Tribunal.

Sorin Ovidiu Vintu, Octavian Turcan, dar si Alexandru Stoian au fost arestati preventiv, joi noaptea, pentru 29 de zile, prin decizia Tribunalului Bucuresti, care insa nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Sedinta in care magistratii Tribunalului Bucuresti au judecat propunerea de arestare a celor trei a durat aproximativ doua ore, iar instanta a deliberat inca aproximativ o ora.

Procurorii au inaintat joi seara magistratilor Tribunalului Bucuresti propunerile de arestare preventiva, pentru 29 de zile, in cazul lui Sorin Ovidiu Vintu, Octavian Turcan si Alexandru Stoian, informeaza Parchetul General.

Care sunt probele?

Potrivit procurorilor, din probele administrate in cursul urmaririi penale a rezultat ca Sorin Ovidiu Vintu i-ar fi trimis sume de bani lui Nicolae Popa, "pentru ca acesta sa se sustraga de la executarea pedepsei de 15 ani inchisoare, aplicata prin sentinta penala nr. 423/20.03.2007 a Tribunalului Bucuresti, pronuntata in dosarul nr. 24.632/3/2006, ramasa definitiva prin decizia penala nr. 2098/2009 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dosar in care la data de 23.07.2009 a fost emis mandat european de arestare".

Procurorii spun ca pe parcursul urmaririi penale s-a stabilit ca transmiterea sumelor de bani "s-a realizat in baza dispozitiilor inculpatului Vintu Sorin Ovidiu, prin transfer bancar, dintr-un cont deschis la o banca cu sediul in Nicosia, Cipru, in contul unei societati comerciale inregistrate in Indonezia, la care condamnatul Popa Nicolae avea acces cu ajutorul inculpatului Turcan Octavian, sau in numerar cu sprijinul inculpatului Stoian Alexandru".

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus in cursul zilei de joi retinerea pentru 24 de ore a lui Sorin Ovidiu Vintu, Octavian Turcan si Alexandru Stoian pentru savarsirea infractiunii de favorizare a infractorului.

In acelasi dosar privind fuga din tara a lui Nicolae Popa, fost director al Gelsor, in care au fost retinuti S.O. Vintu, Octavian Turcan si Alexandru Stoian, liderul sindical Liviu Luca are calitate de martor, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Sorin Ovidiu Vintu arestare, #cazul SOV arestare, #Vintu stenograme Nicolae Popa , #stiri Sorin Ovidiu Vintu
Comentarii
Poza CIOCOII_NOI_ROZALII
CIOCOII_NOI_ROZALII
rank 5
Au ajuns institutiile statului batjocorite de toate starpiturile si scursorile comunismului adus cu tancul din URSS de Valter Neulander si Gizela Wass. Mare rusine pentru un popor din Europa!