Sorin Rosca Stanescu a ajuns in inchisoare - Ce urmeaza pentru senatorul de dupa gratii

Miercuri, 08 Octombrie 2014, ora 11:05
3851 citiri
Sorin Rosca Stanescu a ajuns in inchisoare - Ce urmeaza pentru senatorul de dupa gratii
Foto: Arhiva Ziare.com

Sorin Rosca Stanescu, fost jurnalist si senator PNL, a ajuns, marti seara, la Penitenciarul Rahova unde va petrece urmatoarele 21 de zile ca urmare a condamnarii la 2 ani si 4 luni de inchisoare in dosarul Rompetrol.

Senatorul liberal nu s-a asteptat sa fie condamnat, el pregatindu-se, marti dupa-amiaza, sa participe la o emisiune la Antena 3. Rosca Stanescu s-a predat singur la Politia Ilfov, dupa cateva ore de la pronuntarea sentintei de catre magistratii Curtii de Apel Bucuresti.

Sorin Rosca Stanescu a ajuns la inchisoare: S-a predat singur

Conform prevederilor legii 254 /2013, dupa primirea in penitenciar, persoanele condamnate se repartizeaza in sectia de carantina si observare, pentru o perioada de 21 de zile, iar repartizarea in camere se face "in functie de sex si varsta, precum si de alte cerinte legale, de ordine interioara sau de siguranta".

"In perioada de carantina si observare se desfasoara activitati de evaluare si interventie initiala, se efectueaza examene medicale si se dispun masuri de informare si documentare, sub paza si supraveghere", se mai arata in lege.

Urmeaza ca senatorului sa ii fie stabilit regimul de detentie. Conform specialistilor, datorita prevederilor noului Cod Penal, Rosca Stanescu va beneficia de regim semideschis, tinandu-se cont ca pedeapsa primita este mai mica de trei ani. Ulterior, el va fi incarcerat la inchisoarea in care isi va ispasi pedeapsa, cel mai probabil Penitenciarul Jilava.

Pe de alta parte, Sorin Rosca Stanescu isi va pierde mandatul de senator, urmand ca Parlamentul sa ia act de sentinta Curtii de Apel Bucuresti. Liberalul a fost ales in colegiul uninominal 2 din Circumscriptia electorala nr.16 Dambovita.

Totodata, ca urmare a condamnarii, Sorin Rosca Stanescu si-a pierdut automat calitatea de membru al PNL, a declarat, marti, purtatorul de cuvant al partidului, Alina Gorghiu, care a invocat prevederile statutului.

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu a fost condamnat, marti, la doi ani si patru luni de inchisoare cu executare in dosarul Rompetrol. Alaturi de el au mai fost condamnate alte zece persoane, iar o o alta a fost achitata. Intrucat omul de afaceri Dinu Patriciu a murit in luna august, instanta nu a putut decat sa constate in cazul lui incetarea procesului penal.

Senatorul Sorin Rosca Stanescu, inchisoare cu executare - 10 condamnari in Dosarul Rompetrol

Sorin Rosca Stanescu a fost condamnat la doi ani de inchisoare pentru constituire a unui grup infractional organizat si un an de inchisoare pentru utilizare de informatii privilegiate. Pedepsele au fost contopite de instanta si cea mai grea dintre acestea a fost sporita cu patru luni, asa incat senatorul PNL va executa doi ani si patru luni de inchisoare.

In acelasi dosar a mai fost condamnat la doi ani de inchisoare si fostul ministru al Comunicatiilor, Sorin Pantis, pentru complicitate la manipularea pietei de capital si la alti doi ani pentru constituire a unui grup infractional organizat. Sentinta finala este de doi ani si opt luni, dupa contopirea pedepselor.

Quarterly Report - Editia 4

Cum au cheltuit banii partidele în primele zile de campanie. Candidații care au deschis larg „buzunarele”
Cum au cheltuit banii partidele în primele zile de campanie. Candidații care au deschis larg „buzunarele”
Reprezentanţii Expert Forum au analizat datele legate de finanţarea campaniei electorale, publicate de către AEP, pe 16 mai. Astfel, pentru alegerile europarlamentare au fost înregistrate...
Premierul Marcel Ciolacu a fost reclamat pentru discriminare. Afirmația care i-ar putea aduce o amendă uriașă
Premierul Marcel Ciolacu a fost reclamat pentru discriminare. Afirmația care i-ar putea aduce o amendă uriașă
Asociaţia Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei (MDM) a depus, luni, 20 mai, o petiţie la Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în care cere sancţionarea premierului...
#Rosca Stanescu carantina Rahova, #Rosca Stanescu condamnat inchisoare, #Sorin Rosca Stanescu condamnat Rompetrol , #inchisoare