Rosca Stanescu: Daca Ponta ramane consecvent, altceva il determina sa vrea ruperea USL

Vineri, 17 Mai 2013, ora 15:28
2913 citiri
Rosca Stanescu: Daca Ponta ramane consecvent, altceva il determina sa vrea ruperea USL
Foto: Facebook/Sorin Rosca Stanescu

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu a declarat, vineri, ca "nu se pune problema" sa plece din partid, ca "o alianta atat de importanta" cum este USL nu poate sa se "prabuseasca" din cauza lui, spunand ca daca Ponta ramane consecvent inseamna ca altceva il determina pe acesta "sa incerce ruperea USL".

"Eu cred ca domnul Ponta, peste weekend, se va gandi mai bine. Daca domnul Ponta ramane consecvent, inseamna ca a facut un caz din cazul Sorin Rosca Stanescu. Inseamna ca altceva il determina sa incerce ruperea USL. (...) Eu sper sa nu stea in persoana mea (USL - n.r.). Persoana mea nu este una atat de importanta incat o alianta atat de importanta sa se prabuseasca din cauza mea. Nu se pune problema sa plec din PNL. Pentru acele lucruri care au putut fi interpretate drept atacuri la persoana mi-am cerut si imi cer scuze", a declarat Sorin Rosca Stanescu, care vineri a fost la Targoviste, in colegiul in care a fost ales senator.

Sorin Rosca Stanescu a fost intrebat daca va incerca sa discute cu Victor Ponta, el raspunzand: "Ierarhic, domnul Ponta, care este prim-ministru, ar trebui sa incerce sa aiba o discutie cu mine".

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a declarat ca nu este multumit de solutia PNL in cazul lui Rosca Stanescu si a aratat ca acesta a continuat criticile la adresa PSD, generand astfel cea mai mare criza a USL de la formare, Ponta precizand ca, "daca nu se face nimic, nu putem merge mai departe impreuna".

Ponta si-a explicat ulterior declaratia referitoare la criticile lui Sorin Rosca Stanescu, aratand ca "s-a umplut paharul" si ca este vorba de o campanie de denigrare a PSD, si a precizat ca, daca Stanescu va ramane in postul de senator PNL, atunci inseamna ca acordul USL nu se mai respecta.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, sustine ca el si liderul PSD Victor Ponta nu sunt in situatia de a-si da ultimatumuri, iar "ceea ce avea PNL de hotarat si de spus a facut-o" joi.

Antonescu precizase ca PNL dezavueaza aprecierile facute de senatorul liberal Sorin Rosca Stanescu la adresa PSD sau a liderul social-democrat, el aratand ca oricine mai incalca atat de clar protocolul USL va trebuie sa se desparta de partidul din care face parte si de USL.

Quarterly Report - Editia 4

USR acuză PSD că are pe listele de consilieri dintr-o comună din Timiș doi traficanți de migranți
USR acuză PSD că are pe listele de consilieri dintr-o comună din Timiș doi traficanți de migranți
USR a transmis, joi, 23 mai, că pe listele PSD pentru Consiliul Local al localității timișene Dumbrăvița se află doi traficanţi de migranţi, condamnaţi definitiv. Totodată, USR cere...
CTP, despre bătălia electorală din București: ”A urcat cu sprijinul porcesc al CîNîN Voiculescu. Cum o să fie dacă regina Voluntariului...”
CTP, despre bătălia electorală din București: ”A urcat cu sprijinul porcesc al CîNîN Voiculescu. Cum o să fie dacă regina Voluntariului...”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat printr-o postare pe rețelele sociale bătălia electorală pentru Primăria Capitalei, referindu-se la ultimele sondaje de opinie referitoare la...
#Rosca Stanescu plecare PNL, #Rosca Stanescu Ponta consecvent, #Rosca Stanescu rupere USL , #PNL