Rosca Stanescu ii roaga pe Antonescu si liberali sa nu-l excluda: Judecati corect, nu am incalcat statutul

Luni, 11 Noiembrie 2013, ora 18:18
3369 citiri
Rosca Stanescu ii roaga pe Antonescu si liberali sa nu-l excluda: Judecati corect, nu am incalcat statutul
Foto: Evenimentul Zilei

Senatorul Sorin Rosca Stanescu le-a trimis colegilor din PNL un punct de vedere, luni, cu privire la posibila sa excludere in urma unui vot in Biroul Politic Permanent, sustinand ca el nu a incalcat nicio prevedere a statutului partidului.

"Nu exista nicio prevedere in statutul Partidului National Liberal pe care sa o fi incalcat si in niciun caz vreuna din cele prevazute in articolul 20 privind excluderea. De cand m-am inscris in Partidului National Liberal nu am primit nicio sanctiune", a notat SRS in documentul redactat pentru membri Biroului Politic Permanent si remis Ziare.com.

In plus, acesta i-a rugat pe presedintele PNL Crin Antonescu si pe colegii sai sa judece corect aceasta situatie, tinand cont de statutul formatiunii politice.

"Ca atare, il rog pe domnul presedinte Crin Antonescu si va rog si pe dumneavoastra sa judecati corect aceasta cauza si sa nu adoptati o decizie de excludere a unui membru pentru o fapta nesanctionata de statutul Partidului National Liberal", a completat senatorul.

Sorin Rosca Stanescu e ca si exclus din PNL: Raman senator independent

Rosca Stanescu a afirmat ca el nu a facut decat sa afirme public faptul ca Alianta DA a incasat, in noiembrie 2004, suma de sapte milioane de dolari, facandu-l respansabil de acest lucru pe presedintele Traian Basescu, in timp ce Parchetul General a anuntat public ca viramentul respectiv nu a existat.

Acesta a mentionat ca a actionat astfel dupa ce Fundatia pentru Apararea Cetatenilor impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a facut plagere penala impotriva presedintelui, in luna martie, insa nu a primit niciun raspuns.

"Observand ca au trecut mai multe luni, iar aceasta solicitare publica nu a primit niciun raspuns de la Parchetul General, in urma cu o luna, printr-o declaratie politica si printr-un demers editorial, dar si prin interventii la diferite posturi de televiziune, am solicitat, la randul meu, in mod insistent, un raspuns din partea institutiilor abilitate ale statului.

Intrucat acest raspuns nu a venit, am facut o noua declaratie politica, in urma cu cateva zile, prin care i-am adus acuzatii directe domnului Traian Basescu. De aceasta data am prezentat si documentele FACIAS", a explicat senatorul.

Antonescu, vesel dupa ce s-a votat excluderea lui SRS: Au fost si colegi mai milosi, doi s-au fastacit

Declaratiile lui Sorin Rosca Stanescu au venit la scurt timp dupa ce propunerea lui Antonescu de excludere a fost avizata pozitiv in Biroul Politic Central. Decizia urmeaza sa fie dezbatuta in delagatia permanenta, insa, mai ales luand in considerare declaratiile lui Antonescu privind soarta lui SRS nu sunt asteptate surprize.

D.T.

Quarterly Report - Editia 4

Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Liderul USR, Cătălin Drulă, a precizat sâmbătă, 25 mai, la Milano, la o întâlnire cu români stabiliţi în Italia, că mobilizarea la vot în 9 iunie este foarte importantă. Drulă nu a...
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că este convins că Rusia nu va ataca România. Declarațiile premierului vin la două zile după ce un român a fost arestat sub...
#Sorin Rosca Stanescu exclus, #Sorin Rosca Stanescu PNL, #Sorin Rosca Stanescu partid , #PNL