Soarta lui Rosca Stanescu in PNL, decisa luni: Antonescu cere excluderea (Video)

Luni, 11 Noiembrie 2013, ora 07:45
6289 citiri
Soarta lui Rosca Stanescu in PNL, decisa luni: Antonescu cere excluderea (Video)

Biroul Politic al PNL va lua luni in discutie excluderea din partid a senatorului Sorin Rosca Stanescu. Cererea a fost facuta de presedintele PNL, Crin Antonescu, dupa ce senatorul l-a acuzat pe Traian Basescu de spalare de bani, in baza unor documente care au fost declarate false.

Antonescu a precizat sambata ca la sedinta de luni a BPN senatorul Sorin Rosca Stanescu va avea dreptul sa-si spuna punctul de vedere.

"Daca nu se intampla ca, sa zicem, Parchetul sau Oficiul pentru Spalarea Banilor sa revina asupra anuntului pe care l-au facut si sa spuna 'am gresit, nu ne-am uitat bine, documentele sunt autentice', daca nu se intampla asta, propunerea mea (de excludere - n.red.) ramane cea pe care v-am spus-o", a afirmat presedintele PNL.

Liderul liberal a respins interpretarea lui SRS, mentionand ca in acest caz nu este vorba de imaginea afectata a PNL.

"Nu e vorba de imagine, si eu si in general in PNL putem sa ne asumam pierderi temporare de imagine, dar pentru un lucru in care credem, pentru un lucru despre care credem ca e corect, aici nu e vorba de imagine, ci este vorba de un lucru profund incorect si asa ceva nu putem accepta", a incheiat Antonescu.

Antonescu: Daca documentele lui SRS sunt false, propun sa fie exclus din PNL

SRS a facut publice mai multe documente, despre care acesta a spus ca demonstreaza faptul ca presedintele s-a folosit de "bani negri" in campania electorala din 2004. El a mentionat ca, la acea vreme, in contul bancar al Aliantei DA au fost sapte milioane de dolari din strainatate.

Apoi, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) a precizat ca documentele prezentate de SRS sunt false. Procurorii au constatat ca operatiunile mentionate "nu sunt reale" si nu au fost efectuate, dupa ce Oficiul pentru Spalarea Banilor s-a autosesizat in acest caz.

In plus, presedintele Basescu a replicat ca Sorin Rosca Stanescu este "un mincinos prost", care "nu duce falsul pana la capat". Mai mult, presedintele l-a dat in judecata pe parlamentarul liberal pentru afirmatiile la adresa sa.

Quarterly Report - Editia 4

Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Liderul USR, Cătălin Drulă, a precizat sâmbătă, 25 mai, la Milano, la o întâlnire cu români stabiliţi în Italia, că mobilizarea la vot în 9 iunie este foarte importantă. Drulă nu a...
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că este convins că Rusia nu va ataca România. Declarațiile premierului vin la două zile după ce un român a fost arestat sub...
#SRS scandal Basescu, #Rosca Stanescu excludere PNL , #PNL