SRS: Nu pot sa fac niciun gest personal, USL nu se va rupe din cauza mea

Vineri, 17 Mai 2013, ora 17:51
2906 citiri
SRS: Nu pot sa fac niciun gest personal, USL nu se va rupe din cauza mea
Foto: Romania Tv

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu a marturisit ca nu poate lua, personal, nicio decizie, in contextul tensiunilor accentuate din USL, afirmand insa ca nu crede ca o eventual rupere a Uniunii ar fi provocata de el.

"In ce priveste soartea mea, nu are nicio importanta cand vorbim despre o constructie de amploarea USL. Nu pot sa iau decizii de capul meu, nu mai este o chestiune personala, este o chestiune politica, intre doua partide foarte mari si foarte importante. Nu pot sa fac niciun gest personal", a declarat Sorin Rosca Stanescu, vineri, la B1 Tv.

C. Antonescu: Fractura USL nu mai e "inventie de presa". Nu stiu ce au de gand cei din PSD

Acesta a precizat ca declaratiile sale au fost "gesturi politice ale unui senator PNL, nu au fost gesturi personale".

"Acum, dupa declansarea unui conflict atat de mare in care un om pana la urma marunt - care sunt eu - a ajuns sa fie obiect al unei dispute care risca sa rupa USL, nu pot sa imi asum vreo decizie. Orice decizie a mea afecteaza intr-un sens sau altul partidul, asa ca deciziile trebuie sa le ia partidul, indiferent care sunt acelea", a specificat liberalul.

SRS: PNL sa decida daca va sprijini sau nu PSD din opozitie

Rosca Stanescu a subliniat ca nu poate fi el motivul real pentru care USL s-ar putea rupe, apreciind ca "in mod obligatoriu trebuie sa existe o solutie de impacare, pentru ca altfel ne-am bate toti joc de electoratul roman".

"Nu cred ca sunt motivul real pentru care s-ar rupe USL, nu pot fi motivul real, pentru ca nu imi imaginez ca tinem o tara intreaga cu sufletul la gura ca se rupe USL pentru doua-trei afirmatii ale unui politician, nu pot sa cred asa ceva", a explicat senatorul PNL.

Acesta a repetat ca nu poate lua o decizie, personal, ci PNL trebuie sa ia o decizie in cazul sau, iar "daca nu se mai poate ajunge la o impacare, atunci PNL trebuie sa ia decizia daca va sprijini din opozitie PSD sau nu".

"Cetateanul roman este cel mai sifonat din acest scandal. Ne-a votat cu mult entuziasm, cu foarte mari sperante, ne-a dat un vot cum nu s-a mai intamplat pana acum, ne-a pus in brate o putere foarte mare si nu avem voie sa ne batem joc de aceasta decizie pe care a luat-o cetateanul roman", a mai afirmat Sorin Rosca Stanescu.

Crin Antonescu, intalnire de urgenta cu Victor Ponta la Palatul Victoria

Presedintele Crin Antonescu a sosit in mare graba, vineri, la ora 17:00, la Palatul Victoria, pentru o intalnire cu presedintele PSD, premierul Victor Ponta.

Antonescu l-a asteptat cateva ore pe Victor Ponta la sediul USL, pentru o discutie pe tema conflictului declansat in cadrul aliantei de Sorin Rosca Stanescu.

Presedintele PNL a venit insotit de secretarul general Eduard Hellvig, iar la Palatul Victoria mai sunt prezenti Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, dar si unii ministri liberali, printre care vicepremierul Daniel Chitoiu.

Anterior, liderul liberal le-a spus, joi, colegilor din conducerea PNL ca USL trece acum prin "criza coabitarii" si le-a adresat o serie de reprosuri dure partenerilor din PSD, subliniind ca, in acest moment, "fractura USL nu mai e inventie de presa".

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu, acuzat de un oficial MAE din Rusia de „imixtiune grosolană în afacerile Republicii Moldova”
Ciolacu, acuzat de un oficial MAE din Rusia de „imixtiune grosolană în afacerile Republicii Moldova”
Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, atrage atenția asupra declarațiilor premierului român Marcel Ciolacu, potrivit cărora în Republica Moldova locuiesc doar români,...
Kelemen Hunor dezvăluie adevăratul motiv al ieșirii UDMR din coaliția cu PSD și PNL: „Iohannis mi-a cerut să fac ceva în 2022 și am refuzat să o fac”
Kelemen Hunor dezvăluie adevăratul motiv al ieșirii UDMR din coaliția cu PSD și PNL: „Iohannis mi-a cerut să fac ceva în 2022 și am refuzat să o fac”
Kelemen Hunor a recunoscut la un eveniment de campanie că UDMR a fost exclus din guvernul pe care îl forma cu PSD și PNL din cauza declarației rasiste a lui Viktor Orbán la Băile Tușnad,...
#SRS rupere USL, #SRS demisie PNL, #Sorin Rosca Stanescu criza USL, #SRS PNL opozitie PSD, #Crin Antonescu rupere USL, #Antonescu criza USL , #PNL