Parchetul General: Acuzatiile lui SRS despre banii negri din campania lui Basescu sunt false

Vineri, 08 Noiembrie 2013, ora 16:16
5267 citiri
Parchetul General: Acuzatiile lui SRS despre banii negri din campania lui Basescu sunt false

Acuzatiile pe care senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu i le-a adus presedintelui Traian Basescu, referitoare la banii negri folositi in campania prezidentiala din anul 2004, sunt false, potrivit Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a constatat ca operatiunile mentionate "nu sunt reale" si nu au fost efectuate.

"Declaratiile publice ale domnului senator Sorin Rosca Stanescu releva aceleasi aspecte cu cele cuprinse in denuntul penal formulat de Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) in legatura cu un eventual transfer de bani din strainatate catre Alianta Dreptate si Adevar, ce a fost efectuat in anul 2004.

Cele cuprinse in denunt constituie obiectul dosarului nr. 1785/P/2013 al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti. La data de 08.11.2013, Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor a comunicat Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie ca in urma verificarilor efectuate, 'operatiunile mentionat in mesajele swift nu sunt reale, respectiv nu au fost efectuate'.

Concluziile verificarilor vor fi avute in vedere la solutionarea cauzei, care in prezent este in faza actelor premergatoare", se arata intr-un comunicat de presa postat pe site-ul Ministerului Public.

Basescu, prima reactie in scandalul banilor negri din campanie: SRS e un mincinos prost

Basescu, verificat daca a spalat bani, dupa acuzatiile lui Rosca Stanescu

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi seara, ca senatorul Sorin Rosca Stanescu este "un mincinos prost", care "nu duce falsul pana la capat", facand referire la declaratiile liberalului despre banii pe care seful statului i-ar fi folosit in campania electorala. Totodata, presedintele l-a dat in judecata pe parlamentarul liberal pentru afirmatiile la adresa sa.

Senatorul PNL a facut publice, miercuri, mai multe documente care demonstreaza, potrivit acestuia, ca presedintele Traian Basescu a folosit bani negri de la o banca din Cipru, respectiv sapte milioane de dolari, in campania prezidentiala din 2004.

Referitor la aceste acuzatii, Rosca Stanescu a precizat ca este vorba despre niste declaratii politice, dar ca va incepe sa publice probe si pentru acest caz in zilele urmatoare. Liberalul precizase ca, daca presedintele il va da in judecata pentru aceste afirmatii, va renunta la imunitatea parlamentara.

SRS il ataca din nou pe Basescu: A folosit in campanie 7 milioane de euro, bani negri (Video)

Intrebat daca nu ar trebui sa prezinte probele mai degraba in instanta, Rosca Stanescu a mentionat ca "trebuie sa se distreze si opinia publica putin".

"Legea spune ca Basescu trebuie sa dea sapte milioane de dolari inapoi statului. Parchetul ar trebui sa il cerceteze macar ca sa-l apere. Pe mine nu m-a chemat nimeni la audieri si de asta am iesit cu aceste cinci documente, dureaza cateva minute sa verifice daca sunt autentice sau nu. Daca sunt, Basescu e bun de legat", a afirmat Rosca Stanescu.

Ulterior, Oficiul pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor s-a autosesizat, joi, in aceasta privinta, incepand verificarea presupuselor tranzactii ilegale la care a facut referire senatorul PNL, de care ar fi beneficiat Alianta Dreptate si Adevar.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Parchetul General acuzatii false SRS, #SRS acuzatii campanie Basescu, #SRS bani negri Basescu , #senator