Rosca Stanescu, acuzat de ANI si dat pe mana Parchetului: A ascuns bani in Elvetia

Marti, 15 Octombrie 2013, ora 16:21
5679 citiri
Rosca Stanescu, acuzat de ANI si dat pe mana Parchetului: A ascuns bani in Elvetia

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu este acuzat de Agentia Nationala de Integritate ca s-a aflat in stare de incompatibilitate deoarece a exercitat mai multe functii si calitati, contrar prevederilor legale, si ca a mintit in declaratia de avere.

"Starea de incompatibilitate a intervenit ca urmare a exercitarii simultane a mai multor functii si calitati, contrar prevederilor legale", se arata in comunicatul remis presei de ANI.

Mai exact, inspectorii de integritate au descoperit ca in perioada 19 decembrie 2012 - 16 aprilie 2013, Sorin Rosca Stanescu s-a aflat in incompatibilitate intrucat, a detinut, simultan, calitatea de senator si functia de administrator in cadrul S.C. AERO MARINA CLUB S.R.L.

Astfel, SRS nu a respectat dispozitiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora "Calitatea de senator [...] este [...] incompatibila cu functia de [...] administrator [...] la societatile comerciale [...]".

Rosca Stanescu a fost informat in legatura cu cercetarile si a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere scris, in exercitarea dreptului la aparare, se mai arata in comunicatul de presa.

De asemenea, senatorul PNL este acuzat ca a savarsit infractiunea de fals in declaratii, fiind sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

"Sorin Rosca Stanescu nu a mentionat in declaratiile de avere depuse la 19 decembrie 2012 si 4 martie 2013 valoarea activelor financiare (depozite) detinute de copiii minori ai acestuia la banci aflate atat pe teritoriul Romaniei, cat si in afara acestuia.

Valoarea totala a activelor financiare (depozitelor) nementionate de Sorin Rosca Stanescu in declaratiile de avere si care se regasesc la bancile aflate pe teritoriul Romaniei este de 63.638 Euro, iar valoarea conturilor deschise la o institutie bancara din Elvetia este de 177.035 CHF (aprox. 143.000 Euro) ", se arata intr-un comunicat remis presei de ANI.

ANI a sesizat Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor avand in vedere existenta "indiciilor temeinice privind posibila incalcare de catre Sorin Rosca Stanescu a Legii nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism".

Si in legatura cu aceste acuzatii senatorul PNL a fost informat si a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere scris, in exercitarea dreptului la aparare, se mai arata in comunicatul ANI.

Conform Digi24, inspectorii au gasit in declaratiile de avere un credit suspect de 3 milioane de euro, luat de parlamentar inainte de preluarea mandatului, in decembrie 2012. Pentru ca nu ar fi rambursat imprumutul, dar nici nu ar fi fost presat de banca sa plateasca, ANI a sesizat Oficiul pentru Combaterea Spalarii Banilor.

Anul trecut DIICOT a inceput urmarirea penala impotriva conducerii bancii respective tocmai pentru credite acordate ilegal. Sorin Rosca Stanescu, sustin surse judiciare, ar fi fost deja audiat in dosar, relateaza Digi24.

Cum se apara Rosca Stanescu

Intr-o postare pe blogul sau, intitulata "'Pe surse', ANI imi face plangere penala", Sorin Rosca Stanescu acuza ANI ca "infiereaza mostenirea pe care au primit-o copiii mei minori in urma decesului fratelui lor si care a fost distribuita in acord cu deciziile Autoritatii Tutelare".

Totodata, el considera "absolut scandalos" faptul ca in cursul diminetii, "reprezentanti ai Agentiei Nationale de Integritate au contactat jurnalistii in audiovizual pentru a-i informa 'pe surse' ca mi-au pregatit un dosar penal pentru declaratii in fals privind sume de bani ale copiilor mei minori, aflate de mai multi ani de zile in diverse conturi bancare".

"Ei au fost informati ca aceasta stire bomba se afla sub embargou pana la ora 16.00. Pe site-ul ANI, evident, nu exista nimic. Si nici nu mi-a fost comunicat ceva in scris referitor la concluziile la care au ajuns inspectorii", mai scrie senatorul PNL, acuzand lipsa de profesionalism, relele intentii si angajarea politica a unora dintre inspectorii Agentiei Nationale de Integritate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Rosca Stanescu incompatibilitate, #Rosca Stanescu declaratie avere, #Rosca Stanescu bani Elvetia , #senator