Sorin Rosca Stanescu a fost exclus oficial din PNL pentru acuzatiile false la adresa lui Basescu

Vineri, 07 Februarie 2014, ora 18:02
6214 citiri
Sorin Rosca Stanescu a fost exclus oficial din PNL pentru acuzatiile false la adresa lui Basescu
Foto: Arhiva

Sorin Rosca Stanescu a fost exclus oficial din PNL, in urma unei decizii luate vineri, in delegatia permanenta a formatiunii politice.

Astfel, Rosca Stanescu va ramane senator independent, transmite Realitatea TV. Excluderea oficiala a senatorului din PNL are loc in contextul in care STS a prezentat, in urma cu cateva luni, niste documente care s-au dovedit a fi false si care l-ar fi incriminat pe presedintele Traian Basescu.

Sorin Rosca Stanescu e ca si exclus din PNL: Raman senator independent (Video)

Hotararea a fost luata dupa ce conducerea partidului a votat, la inceputul lunii noiembrie a anului trecut, inlaturarea lui SRS din grupul senatorial al liberalilor.

La acea vreme, un numar de 47 de lideri liberali au votat pentru excluderea lui SRS, in timp ce numai 5 au votat impotriva, urmand ca delegatia parlamenta sa ia o decizie in acest sens.

Rosca Stanescu a declarat atunci, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca va ramane senator independent in cazul in care va fi inlaturat din PNL.

Inainte de a fi anuntata decizia din noiembrie a excluderii lui SRS, acesta a declarat ca este "o infrangere faptul ca nu se confirma autenticitatea acestor documente", negand faptul ca s-a asociat cu Dan Voiculescu si cu Radu Stroe pentru o eventuala suspendare a presedintelui, asa cum acuza seful statului atunci.

"Le-am mai spus colegilor liberali ca in toata istoria aceasta nu a existat nicio legatura intre mine si domnul Voiculescu sau domnul Stroe. Le-am mai spus colegilor mei ca eu voi ramane acelasi liberal si-l voi sustine pe domnul Crin Antonescu. (...) Este o infrangere a mea faptul ca nu se confirma autenticitatea acestor documente", a afirmat senatorul.

Antonescu: Daca documentele lui SRS sunt false, propun sa fie exclus din PNL (Video)

Crin Antonescu este cel care a propus, in noiembrie 2013, excluderea lui Rosca Stanescu din partid, decizie la care SRS a reactionat spunand ca PNL vrea sa isi pastreze o imagine buna prin aceasta masura.

Fostul senator liberal l-a acuzat pe seful statului ca s-a folosit de "bani negri" in campania electorala din 2004, prin Alianta DA, el facand publice niste documente in acest sens.

SRS il ataca din nou pe Basescu: A folosit in campanie 7 milioane de euro, bani negri (Video)

Apoi a recunoscut ca actele incriminatoare ar putea fi false, dar ca acestea nu sunt ale lui, ci sunt incluse intr-un dosar din martie 2004.

"Aceste documente, ca si informatiile, sunt parte integranta dintr-un dosar penal, care este la Parchet din luna martie, iar plangerea penala este facuta de o fundatie de mare prestigiu si apreciata in Romania, Fundatia pentru Apararea Cetatenilor impotriva Abuzurilor Statului. Ea a facut atunci public faptul ca a facut plangerea, dar nu a primit niciun raspuns. Acum vedem ca un raspuns poate fi dat in 24 de ore", a explicat SRS.

Parchetul General: Acuzatiile lui SRS despre banii negri din campania lui Basescu sunt false

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) a afirmat, dupa publicarea documentelor, ca acestea sunt false si ca operatiunile mentionate de SRS "nu sunt reale".

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Sorin Rosca Stanescu exclus PNL, #Sorin Rosca Stanescu independent, #Sorin Rosca Stanescu Basescu , #senator