Sorin Rosca Stanescu a fost exclus oficial din PNL pentru acuzatiile false la adresa lui Basescu

Vineri, 07 Februarie 2014, ora 18:02
6214 citiri
Sorin Rosca Stanescu a fost exclus oficial din PNL pentru acuzatiile false la adresa lui Basescu
Foto: Arhiva

Sorin Rosca Stanescu a fost exclus oficial din PNL, in urma unei decizii luate vineri, in delegatia permanenta a formatiunii politice.

Astfel, Rosca Stanescu va ramane senator independent, transmite Realitatea TV. Excluderea oficiala a senatorului din PNL are loc in contextul in care STS a prezentat, in urma cu cateva luni, niste documente care s-au dovedit a fi false si care l-ar fi incriminat pe presedintele Traian Basescu.

Sorin Rosca Stanescu e ca si exclus din PNL: Raman senator independent (Video)

Hotararea a fost luata dupa ce conducerea partidului a votat, la inceputul lunii noiembrie a anului trecut, inlaturarea lui SRS din grupul senatorial al liberalilor.

La acea vreme, un numar de 47 de lideri liberali au votat pentru excluderea lui SRS, in timp ce numai 5 au votat impotriva, urmand ca delegatia parlamenta sa ia o decizie in acest sens.

Rosca Stanescu a declarat atunci, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca va ramane senator independent in cazul in care va fi inlaturat din PNL.

Inainte de a fi anuntata decizia din noiembrie a excluderii lui SRS, acesta a declarat ca este "o infrangere faptul ca nu se confirma autenticitatea acestor documente", negand faptul ca s-a asociat cu Dan Voiculescu si cu Radu Stroe pentru o eventuala suspendare a presedintelui, asa cum acuza seful statului atunci.

"Le-am mai spus colegilor liberali ca in toata istoria aceasta nu a existat nicio legatura intre mine si domnul Voiculescu sau domnul Stroe. Le-am mai spus colegilor mei ca eu voi ramane acelasi liberal si-l voi sustine pe domnul Crin Antonescu. (...) Este o infrangere a mea faptul ca nu se confirma autenticitatea acestor documente", a afirmat senatorul.

Antonescu: Daca documentele lui SRS sunt false, propun sa fie exclus din PNL (Video)

Crin Antonescu este cel care a propus, in noiembrie 2013, excluderea lui Rosca Stanescu din partid, decizie la care SRS a reactionat spunand ca PNL vrea sa isi pastreze o imagine buna prin aceasta masura.

Fostul senator liberal l-a acuzat pe seful statului ca s-a folosit de "bani negri" in campania electorala din 2004, prin Alianta DA, el facand publice niste documente in acest sens.

SRS il ataca din nou pe Basescu: A folosit in campanie 7 milioane de euro, bani negri (Video)

Apoi a recunoscut ca actele incriminatoare ar putea fi false, dar ca acestea nu sunt ale lui, ci sunt incluse intr-un dosar din martie 2004.

"Aceste documente, ca si informatiile, sunt parte integranta dintr-un dosar penal, care este la Parchet din luna martie, iar plangerea penala este facuta de o fundatie de mare prestigiu si apreciata in Romania, Fundatia pentru Apararea Cetatenilor impotriva Abuzurilor Statului. Ea a facut atunci public faptul ca a facut plangerea, dar nu a primit niciun raspuns. Acum vedem ca un raspuns poate fi dat in 24 de ore", a explicat SRS.

Parchetul General: Acuzatiile lui SRS despre banii negri din campania lui Basescu sunt false

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) a afirmat, dupa publicarea documentelor, ca acestea sunt false si ca operatiunile mentionate de SRS "nu sunt reale".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#Sorin Rosca Stanescu exclus PNL, #Sorin Rosca Stanescu independent, #Sorin Rosca Stanescu Basescu , #senator