SRS il ataca din nou pe Basescu: A folosit in campanie 7 milioane de euro, bani negri (Video)

Miercuri, 06 Noiembrie 2013, ora 21:27
6175 citiri
SRS il ataca din nou pe Basescu: A folosit in campanie 7 milioane de euro, bani negri (Video)
Foto: Arhiva

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu a facut publice, miercuri, mai multe documente care demonstreaza, sustine acesta, ca presedintele Traian Basescu a folosit bani negri de la o banca din Cipru, respectiv sapte milioane de dolari, in campania prezidentiala din 2004.

Dupa ce a facut aceste dezvaluri, Rosca Stanescu a precizat, miercuri seara, in cadrul unei emisiuni televizate la Antena 3, ca legea "interzice orice fel de donatie din strainatate pentru campanie electorala si prevede ca banii se confisca, deci Basescu este bun de plata", liberalul sustinand ca presedintele trebuie sa inapoieze tarii cele sapte milioane de euro.

Purtatorul de cuvant al presedintelui: Minciunile lui Rosca Stanescu, expresie a mizeriei morale in care se zbate

"Este elementar ca Basescu sa spuna daca documentele pe care le-am prezentat eu sunt false sau nu, daca le-am facut eu in bucatarie sau daca sunt reale. Daca sunt, rezulta ca Basescu a utilizat bani negri si a incalcat flagrant legile statului", a acuzat Rosca Stanescu.

Acesta a precizat ca razboiul cu presedintele a inceput cand a intrat in posesia documentelor pe care le-a facut publice. De asemenea, senatorul l-a mai acuzat pe Traian Basescu, marti, ca ar avea milioane de dolari in conturi din sucursale bancare situate in insulele Seychelles.

SRS, nou atac la Traian Basescu: Are conturi de milioane de euro in Seychelles

Referitor la aceste acuzatii, Rosca Stanescu a precizat ca este vorba despre niste declaratii politice, dar ca va incepe sa publice probe si pentru acest caz in zilele urmatoare. El a precizat ca, daca presedintele il va da in judecata pentru aceste afirmatii, senatorul va renunta la imunitatea parlamentara.

Intrebat daca nu ar trebui sa prezinte probele mai degraba in instanta, Rosca Stanescu a mentionat ca "trebuie sa se distreze si opinia publica putin". Senatorul PNL, care l-a acuzat pe Basescu si ca ar fi primit mita pentru a sustine proiectul minier Rosia Monatana, a spus ca nu are astfel de informatii si in legatura cu premierul Victor Ponta.

"Legea spune ca Basescu trebuie sa dea sapte milioane de dolari inapoi statului. Parchetul ar trebui sa il cerceteze macar ca sa-l apere. Pe mine nu m-a chemat nimeni la audieri si de asta am iesit cu aceste cinci documente, dureaza cateva minute sa verifice daca sunt autentice sau nu. Daca sunt, Basescu e bun de legat", a afirmat Rosca Stanescu.

Sorin Rosca Stanescu a facut publice, miercuri, pe blogul personal, o serie de documente care ar arata ca Traian Basescu s-a folosit, in campania electorala din 2004, de bani negri proveniti de la o banca din Cipru.

Este vorba despre sapte milioane de dolari virati in contul Aliantei DA, in noiembrie 2004, donatie care nu a fost publicata in Monitorul Oficial, acest lucru fiind obligatoriu prin lege.

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu: "Nu putem confunda coaliţia cu Guvernul României". Ce a stârnit nemulțumirea primului ministru
Ciolacu: "Nu putem confunda coaliţia cu Guvernul României". Ce a stârnit nemulțumirea primului ministru
Deciziile luate în coaliția PSD-PNL sunt una, iar cele luate în Guvern sunt cu totul alta, a declarat, luni, 27 mai, premierul Marcel Ciolacu, care a susținut că acestea nu trebuie confundate...
Costurile de repatriere pentru românii morți în străinătate vor fi suportate de Guvern. Senatul a adoptat proiectul. Urmează Camera Deputaților
Costurile de repatriere pentru românii morți în străinătate vor fi suportate de Guvern. Senatul a adoptat proiectul. Urmează Camera Deputaților
Proiectul legislativ privind suportarea de către statul român a cheltuielilor ocazionate de repatrierea cetăţenilor români decedaţi în străinătate, precum şi modificarea Legii 198/2008...
#Sorin Rosca Stanescu Basescu, #Sorin Rosca Stanescu Basescu bani negri, #Sorin Rosca Stanescu Basescu scandal , #senator
Comentarii
Poza Hahn
Hahn
rank 5
Rosco...ai cam intrat la griji, semn ca te apropii de Jilava ...
Poza bum
bum
rank 5