SRS, nou atac la Traian Basescu: Are conturi de milioane de euro in Seychelles

Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 13:54
5590 citiri
SRS, nou atac la Traian Basescu: Are conturi de milioane de euro in Seychelles
Foto: Arhiva

Dupa ce a aparut informatia ca Traian Basescu l-a dat in judecata pe Sorin Rosca Stanescu pentru declaratiile conform carora presedintele ar fi luat mita ca sa promoveze proiectul Gold Corporation, senatorul a revenit marti cu acuze si mai dure la adresa sefului statului.

Sorin Rosca Stanescu i-a transmis presedintelui ca vrea sa ii atraga atentia asupra conturilor sale din sucursalele bancare situate in Seychelles. Senatorul sustine ca banii presedintelui din aceste conturi ar proveni de la o serie de corporatii precum: Asia Invest, Newmont Mining Corporation, Grupul Tester, Westport Communcations, Upetrom Trading, Astalvi, Technostrate si, fara doar si poate, RCS-RDS.

Basescu il da in judecata pe Sorin Rosca Stanescu

Liberalul sustine ca Traian Basescu, Elena Udrea, Daniel Morar si alti membri ai DNA au depozite de milioane de euro la Mauritius Commercial Bank. Mai mult, liberalul mai spune ca presedintele ar fi primit, anul trecut, milioane de dolari de la Newmont Mining Group.

"Cand ma refer la depozitele bancare detinute de Traian Basescu, ma gandesc nu numai la milioanele de euro din Mauritius Commercial Bank, dar si la depozitele detinute de Elena Udrea in aceeasi sucursala si chiar de Marius Daniel Morar. Ca sa nu mai vorbesc si de alti cativa corifei ai Directiei Nationale Anticoruptie. Una din platile importante facute anul trecut, in valoare de zeci de milioane de dolari - echivalent euro - au provenit de la Newmont Mining Group, iar beneficiar a fost domnul Traian Basescu", a transmis Sorin Rosca Stanescu.

Senatorul il acuza pe presedintele tarii ca a stiut, a tolerat si a protejat toate faptele ilegale care se leaga de proiectul de exploatare miniera de la Rosia Montana. "El insusi (Traian Basescu - n.red.) se afla in spatele unora dintre operatiunile ilegale care, pana in prezent, au fost devoalate Comisiei Rosia Montana", a mai transmis Sorin Rosca Stanescu anuntand ca va oferi si un exemplu pentru a-si sustine afirmatiile.

"Iata, in cele ce urmeaza, cu titlu de exemplu, unul dintre traseele acestor fonduri: banii lichizi ai firmelor din Romania, reprezentand in ultima instanta evaziune fiscala, ajung in nord-estul Italiei, in localitatile Madonna del Capiglio, Malle sau Dimaro, de obicei, prin intermediul unui autorurism Audi negru, cu numar de inmatriculare BC - 69 - FGC. Aici, o persoana, fost membru al unui serviciu secret, preia transportul de bani si il transmite unui reprezentant Eurotrend Investment S.A., societate elvetiana. Din Elvetia, banii ajung in bancile din Seychelles. Aproape fiecare firma care a livrat bani in beneficiul lui Traian Basescu ori a acolitilor acestuia are trasee asemanatoare si doar intermediarii sunt diferiti", a transmis Sorin Rosca Stanescu amenintand cu inregistrari video si audio in sustinerea afirmatiilor sale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#Sorin Rosca Stanescu acuzatii Basescu, #Basescu conturi companii Rosia Montana, #SRS acuzatii mita Traian Basescu , #senator
Comentarii