SRS, replica la amenintarea lui Antonescu: Foarte bine, sa ma excluda din PNL

Vineri, 08 Noiembrie 2013, ora 21:24
2649 citiri
SRS, replica la amenintarea lui Antonescu: Foarte bine, sa ma excluda din PNL
Foto: Ghimpele

Sorin Rosca Stanescu a precizat, vineri seara, ca PNL nu are decat sa il excluda daca partidul considera ca astfel isi apara imaginea, dupa ce Crin Antonescu a declarat ca va propune acest lucru in conditiile in care se va dovedi ca documentele prezentate de SRS despre Traian Basescu sunt false.

Astfel, dupa ce senatorul PNL l-a acuzat pe presedinte ca a folosit "bani negri" in campania electorala din 2004, prin Alianta DA, acesta a spus ca documentele incriminatoare ar putea fi false, dar ca acestea nu sunt ale lui, ci fac parte dintr-un dosar deschis in martie 2004. El a facut afirmatia intr-o interventie telefonica la Antena 3.

SRS il ataca din nou pe Basescu: A folosit in campanie 7 milioane de euro, bani negri (Video)

"Aceste documente, ca si informatiile, sunt parte integranta dintr-un dosar penal, care este la Parchet din luna martie, iar plangerea penala este facuta de o fundatie de mare prestigiu si apreciata in Romania, Fundatia pentru Apararea Cetatenilor impotriva Abuzurilor Statului. Ea a facut atunci public faptul ca a facut plangerea, dar nu a primit niciun raspuns. Acum vedem ca un raspuns poate fi dat in 24 de ore", a explicat SRS.

El a adaugat ca, in urma cu o luna, a rostit si o prima declaratie politica, publicata si in Monitorul Oficial, in care cerea un raspuns la aceste acuzatii impotriva presedintelui. Vazand ca tot nu primeste niciun raspuns, senatorul a facut publice mai multe documente din dosar si a spus ca nu are nicio vina daca acestea s-au dovedit a fi false, dar macar s-a demonstrat ca procurorii pot reactiona in 24 de ore.

Antonescu: Daca documentele lui SRS sunt false, propun sa fie exclus din PNL

Referitor la amenintarea lui Crin Antonescu, si anume ca va propune excluderea din partid a lui Rosca Stanescu daca actele nu sunt reale, senatorul s-a aparat spunand ca el nu a facut decat sa publice niste documente dintr-un dosar. Este de precizat ca PNL facea parte din Alianta DA in 2004, cand ar fi avut loc ilegalitatea la care face referire SRS.

"Pur si simplu, documentele sunt din dosar. Partidul este in masura sa aprecieze daca, prin faptul ca eu am scos din dosar niste documente care s-au dovetit a fi false, am patat imaginea. Daca asa isi poate apara imaginea, foarte bine, sa ma excluda. Daca bunele mele intentii conteaza mai putin decat efectele negative asupra imaginii, atunci PNL trebuie sa isi rezolve situatia chiar excluzandu-ma", a mentionat senatorul.

"Cat priveste alegatiile presedintelui Romaniei, Traian Basescu, vizand faptul ca as fi beneficiat, de la aceeasi firma care ar fi facut viramentele in contul Aliante DA, la randul meu de doua sume de bani, raspunsul este simplu de dat si a fost deja investigat. Da, am beneficiat de doua sume de bani in schimbul vanzarii actiunilor pe care le aveam la trustul de presa 'Ziua'. Iar in prima parte a anului 2004, cand s-a facut aceasta tranzactie perfect legala, Banca Nationala a Romaniei a aprobat operatiunile financiare in baza unui dosar pe care expertii institutiei l-au studiat", a spus Rosca Stanescu, raspunzandu-i presedintelui, care a afirmat ca SRS a luat bani de la una dintre firmele date exemplu in documentele prezentate de senator.

Parchetul General: Acuzatiile lui SRS despre banii negri din campania lui Basescu sunt false

Dupa publicarea documentelor, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) e afirmat, vineri, ca actele prezentate de SRS sunt false, constatand ca operatiunile mentionate "nu sunt reale" si nu au fost efectuate. Raspunsul procurorilor a venit dupa ce Oficiul pentru Spalarea Banilor s-a autosesizat in acest caz.

Quarterly Report - Editia 4

Ei sunt politicienii care nu mai prind un nou mandat în Parlamentul European. Politolog: „Aceste partide nu mai reprezintă niște segmente din populație”
Ei sunt politicienii care nu mai prind un nou mandat în Parlamentul European. Politolog: „Aceste partide nu mai reprezintă niște segmente din populație”
Pe listele partidelor înscrise la alegerile europarlamentare din iunie 2024 s-au produs schimbări majore, față de scrutinul precedent. Multe nume au dispărut, multe au apărut. Pentru 9...
Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Guvernul a aprobat joi, 30 mai, o ordonanță de urgență care prevede că Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului poate iniţia şi desfăşura proceduri de expropriere pentru...
#Rosca Stanescu exclus PNL, #SRS exclus PNL, #Antonescu SRS exclus PNL, #SRS Traian Basescu , #senator