SRS: I-as cere scuze lui Basescu, dar m-a acuzat de complot. Antonescu a marcat moral

Marti, 12 Noiembrie 2013, ora 14:52
5426 citiri
SRS: I-as cere scuze lui Basescu, dar m-a acuzat de complot. Antonescu a marcat moral

Senatorul Sorin Rosca Stanescu, propus pentru excludere din PNL de conducerea liberala, spune ca i-ar cere scuze presedintelui Traian Basescu "pentru ca nu i-a acordat prezumtia de nevinovatie", insa n-o va face, intrucat seful statului l-a acuzat de un complot pentru punerea sa sub acuzare.

Desi Parchetul General a spus ca operatiunile de transfer de "bani negri" de care il acuza SRS pe Basescu nu sunt reale, fostul jurnalist continua sa sustina ca nu exista o ancheta care sa spuna clar ca sunt falsuri.

"In scurtul comunicat pe care l-a dat, Parchetul a spus doar ca nu s-a facut acel virament. E doar o deductie pe care o facem noi ca in aceste conditii documentele ar fi falsuri. N-avem inca o ancheta finalizata a Parchetului, avem un comunicat.

Asta nu m-ar impiedica sa-i cer scuze presedintelui Traian Basescu pentru ca nu i-am acordat prezumtia de nevinovatie, desi, in mod explicit, am spus pe doua posturi de televiziune ca ii acord prezumtia de nevinovatie, insa domnul Traian Basescu, acuzandu-ma, m-a implicat intr-un complot impotriva domniei sale, complot care nu a existat si, mai mult, ma acuza ca sunt diversionist", a spus SRS pentru Ziare.com.

"Eu nu cu vreo intentie rea, ci in interesul public am prezentat acele documente si am cerut limpezirea situatiei. Nu am de ce sa-i cer scuze acestui domn!", a completat liberalul.

Basescu s-a victimizat si a bagat si o stramba USL

Sorin Rosca Stanescu e de parere ca scopul declaratiei lui Basescu de luni seara, in care l-a acuzat ca a incercat sa orchestreze o punere sub acuzare, a fost unul electoral.

Basescu: Au vrut sa ma acuze de inalta tradare! Ponta era parte din plan

"Cred ca a vrut sa se victimizeze, a profitat de aceasta conjunctura si sa recupereze o parte din electoratul sau pierdut, afirmand ca a fost victima unei noi tentative de 'lovitura de stat', in sensul ca se dorea de catre Ponta, Voiculescu, un ministru liberal (Radu Stroe-n.red) si Rosca Stanescu suspendarea lui pentru inalta tradare si scoaterea lui din circulatie.

Apoi si-a pregatit de aici premisele pentru a incerca sa puna o noua 'stramba' USL, pentru ca a doua parte a discursului sau de ieri a vizat posibilitatea unirii dreptei prin disolutia USL-ului (...) este clar ca viitorul va pecetlui, la un moment dat, o unire a dreptei, dar nu cred ca ea va avea loc dirijata de domnul Traian Basescu", a mai comentat Stanescu.

SRS nu renunta la PNL

Senatorul spune ca vrea sa ramana in partid si spera sa convinga Delegatia Permanenta, cea care ia decizia finala, ca merita.

"Mai am inca o batalie de dus in Delegatia Permanenta a partidului. Juridic, nu sunt exclus. In functie de cum vor decurge lucrurile voi decide ce fac, dar pot sa va spun cu certitudinea ce imi doresc sa fac - imi doresc, daca voi fi exclus, sa raman senator independent afiliat grupului PNL", a marturisit SRS.

Antonescu trebuie sa cucereasca vechiul electorat al PDL

Intrebat daca e de parere ca Antonescu l-a sacrificat pentru ca aspira la electoratul lui Basescu la prezidentiale, SRS s-a aratat de parere ca mai degraba e vorba de o pozitie morala a liderului PNL.

"Domnul Antonescu trebuie sa se pregateasca sa cucereasca si inimile cetatenilor care constituie vechiul electorat al PDL, trebuie sa se adreseze tuturor romanilor, in special dreptei. Nu cred ca acest obiectiv a fost avut in vedere atunci cand domnul Antonescu a decis excluderea mea din partid, ci a vrut sa 'marcheze' un punct de vedere moral", a conchis SRS.

Quarterly Report - Editia 4

Cum a reacționat Răducu Mazăre la anunțul eliberării tatălui său. ”Am învăţat că nu trebuie să avem aşteptări”
Cum a reacționat Răducu Mazăre la anunțul eliberării tatălui său. ”Am învăţat că nu trebuie să avem aşteptări”
Răducu Mazăre s-a arătat foarte fericit de vestea eliberării tatălui său și a precizat că va merge cu familia să să-l aștepte pe Radu Mazăre la ieșirea din închisoare. Instanța a...
"Nu putem avea o relaţie". Cu ce îl amenință candidatul liberal Sebastian Burduja pe Nicușor Dan
"Nu putem avea o relaţie". Cu ce îl amenință candidatul liberal Sebastian Burduja pe Nicușor Dan
Dacă nu acceptă să participe la o dezbatere electorală, Nicușor Dan nu va mai fi susținut de liberali, în eventualitatea obţinerii unui nou mandat, a anunţat luni, 27 mai, în şedinţa...
#SRS scuze Basescu, #SRS documente fals , #stiri Sorin Rosca Stanescu