Rosca Stanescu (PNL): USL a sacrificat independenta Justitiei

Vineri, 28 Iunie 2013, ora 20:08
2336 citiri
Rosca Stanescu (PNL): USL a sacrificat independenta Justitiei

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu solicita ruperea pactului de coabitare dintre Victor Ponta si Traian Basescu, care ar fi determinat sacrificarea celor "mai importante obiective ale USL" din campania electorala. Printre acestea se numara si "independenta justitiei".

Senatorul PNL sustine ca pretul platit de USL prin pactul de coabitare, necesar pentru "normalizarea relatiilor externe", este "mult prea mare".

"USL a sacrificat independenta justitiei. Prin acceptarea numirii lui Kovesi la conducerea DNA, prin extragerea unui tehnocrat de la conducerea Ministerului Justitiei, prin concesii facute Consiliului Superior al Magistraturii, prin acceptarea chiar a candidaturii Iuliei Motoc la CEDO, prin sacrificarea Comisiei de Ancheta Birsan, prin acceptarea unor compromisuri cu Asociatia Procurorilor, cum ar fi recunoasterea oficiala a statutului de magistrat al acestora.

Tot pe altarul coabitarii a fost, pana la urma, sacrificat si Marga. O data prin scoaterea lui de la Ministerul de Externe, a doua oara prin sacrificarea acestuia din functia de presedinte ICR", scrie Rosca Stanescu pe blog.

Ponta: SRS e un diversionist de meserie, il va tranzanctiona si pe Antonescu (Video)

Senatorul PNL mai sugereaza ca Victor Ponta ar putea avea o implicare si in recentele decizii "devastatoare" pentru USL, cum ar fi referendumul pentru Parlamentul unicameral.

"Traian Basescu, consultandu-se sau nu cu Victor Ponta, a facut doua mutari pe tabla de sah politic devastatoare pentru USL. In primul rand, a solicitat un nou referendum, pe aceeasi tema a parlamentului unicameral si a reducerii numarului de parlamentari, in al doilea rand, a actionat prin intermediul Curtii Constitutionale pentru a bloca, timp de un an, cele doua mari proiecte politice USL, Constitutia si regionalizarea", mai scrie Stanescu.

Smerit, SRS ingroapa securea: Ar fi dramatic sa se rupa USL din cauza mea

In concluzie, SRS solicita renuntarea la pactul de coabitare, de care nici macar Traian Basescu nu ar mai avea nevoie.

"Cred ca nu este prea tarziu pentru a se renunta la pact. Si nu e nici prea devreme. Dupa ultimele lovituri administrate USL, Basescu, fiind suficient de protejat in fata unei demiteri ori a restrictionarii imunitatii sale juridice, nu mai are nevoie nici el de vreun pact", puncteaza senatorul PNL.

Citeste si:
Florin Cîțu, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă: „Eu am făcut propunerea. E o criză generată de alte partide”
Florin Cîțu, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă: „Eu am făcut propunerea. E o criză generată de alte partide”
Președintele PNL Florin Cîțu a declarat joi, 21 octombrie, la finalul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis, că ministrul Apărării Nicolae Ciucă este propunerea partidului de...
Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
Miercuri seara, într-o discuție informală cu președintele Klaus Iohannis, liderul PNL Florin Cîțu a insistat ca el să rămână propunerea de prim-ministru. În replică, șeful statului i-a...
Sursa: Ziare.com