SRS continua atacurile: Ce o fi starnit atat de mult serparia? (Video)

Vineri, 17 Mai 2013, ora 11:25
5436 citiri
SRS continua atacurile: Ce o fi starnit atat de mult serparia? (Video)
Foto: Arhiva

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu face o istorie a scandalului legat de interceptarea de catre SRI a judecatorului Birsan, care a dus la actualele tensiuni majore intre PSD si PNL. "Ce o fi starnit atat de mult serparia?", se intreaba SRS.

"A existat, cum am mai explicat, o opozitie feroce, chiar de la inceput, fata de initiativa celor peste 70 de senatori de a face o Comisie de ancheta in cazul magistratului Birsan. Si asta in conditiile in care proiectul nu viza altceva decat radiografierea unui singur caz de aviz ilegal al unei interceptari telefonice.

Ce o fi starnit atat de mult serparia? Ce se ascunde in spatele tuturor tentativelor de obturare a adevarului? Ce ilegalitati s-au savarsit? Cine e vinovatul? Cum a functionat asaltul serpilor asupra tentativei noastre de a afla adevarul?", se intreaba Rosca Stanescu pe blog.

El sustine ca inca de la inceput s-a incercat musamalizarea cazului, apoi PSD si-a desemnat oamenii cu "mare atentie".

"Mai intai s-a incercat musamalizarea cazului prin pasarea problemei la Comisia de control SRI. O comisie care a fost comparata, de multe persoane, cu un cimitir. Un cimitir al cauzelor. Unde crucile si pietrele de mormant s-au incurcat intre ele de multe ori. Sau au fost incurcate.

(...) in cele din urma, Biroul Permanent, in care PNL este in minoritate, a luat decizia de a infiinta Comisia. Insa nu oricum. PSD si-a desemnat cu mare atentie oamenii. Refacand de cateva ori lista. Ca sa fie acolo cei mai 'potriviti'", a punctat Rosca Stanescu.

El sustine apoi ca UDMR si Pdl au refuzat sa faca parte din comisie, pentru a reveni mai tarziu asupra deciziei, astfel incat sa se creeze o noua majoritate, alaturi de PSD.

"Si, in viteza, cu aceasta ocazie, se schimba, sub imperiul majoritatii, si denumirea Comisiei. Din denumire dispare sintagma 'interceptare ilegala', desi ilegalitatea fusese constatata de justitie. Si, fireste, mai trece timpul pentru ca si regulamentul trebuie modificat, nu-i asa?", mai spune insinuant senatorul PNL.

Ponta: E cea mai mare criza din istoria USL. SRS: Imi cer scuze

Declaratiile dure ale senatorului PNL la adresa PSD au declansat o "criza majora" in USL, premierul Victor Ponta solicitand pana luni ca PNL sa adopte o pozitie transanta fata de acesta.

O.A.

Quarterly Report - Editia 4

Nou protest al angajaților Guvernului, în timp ce Executivul se află în ședință
Nou protest al angajaților Guvernului, în timp ce Executivul se află în ședință
Angajaţii Guvernului protestează din nou, joi, 23 mai, în timp ce Executivul se are o nouă şedinţă care are pe ordinea de zi şi o ordonanţă pentru unele măsuri referitoare la salarizare....
Congresul PMP din 2022, când Eugen Tomac a devenit președintele partidului, a fost validat la doi ani de către Tribunalul București
Congresul PMP din 2022, când Eugen Tomac a devenit președintele partidului, a fost validat la doi ani de către Tribunalul București
După doi ani de procese între Partidul Mișcarea Populară și Cristian Diaconescu, Tribunalul București a soluționat în favoarea PMP, validând astfel congresul în care a fost ales Eugen...
#Sorin Rosca Stanescu tensiuni USL, #Rosca Stanescu comisie Birsan, #Rosca Stanescu Ponta santajat , #Victor Ponta