Avocatul Poporului s-a autosesizat in cazul Sorinei Pintea

Miercuri, 04 Martie 2020, ora 23:07
7047 citiri
Avocatul Poporului s-a autosesizat in cazul Sorinei Pintea

Avocatul Poporului, Renate Weber, a anuntat, miercuri, ca institutia pe care o conduce s-a autosesizat in cazul Sorinei Pintea, fost ministru al Sanatatii, care ar fi fost impinsa de un ofiter de politie in momentul in care a coborat din masina politiei si a intrat in policlinica.

Sorina Pintea, scoasa din arest pentru un nou consult medical UPDATE Avocatii reclama ca i-au fost incalcate mai multe drepturi

Avocatul Poporului, Renate Weber, a anuntat, miercuri seara, ca institutia pe care o conduce s-a autosesizat in cazul Sorinei Pintea.

"Ne-am adresat directorului Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti cu unele intrebari, ca sa intelegem urmatorele lucruri. Vrem sa stim in ce masura este pregatit sa raspunda cerintelor speciale pe care o persoana le are. Privarea de libertate nu trebuie sa insemne o condamnare de moarte", a spus Renate Weber, la Antena3.

Avocatii Sorinei Pintea au depus o sesizare catre Centrul de Retinere si Arestare Preventiva nr. 1 din Bucuresti, reclamand faptul ca fostului ministru i-au fost incalcate mai multe drepturi, ca a fost expusa in situatia in care se afla, adusa in catuse la medic si impinsa de un agent din escorta.

Tribunalul Bucuresti a decis, sambata, arestarea preventiva pentru 30 de zile a fostului ministru al Sanatatii, Sorina Pintea. Decizia nu este definitiva. Ea este acuzata ca a luat de mita sumele de 10.000 de euro si 120.000 lei, bani ce reprezinta un procent de 7% din valoarea unui contract.

Sorina Pintea a fost arestata preventiv

Citeste si:
Dragnea îl atacă violent pe fostul protejat Petre Daea: „Pentru mine nu mai este om; l-a turnat pe Chesnoiu pentru a-i lua locul”
Dragnea îl atacă violent pe fostul protejat Petre Daea: „Pentru mine nu mai este om; l-a turnat pe Chesnoiu pentru a-i lua locul”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a lansat un atac dur la actualul ministru al Agriculturii Petre Daea. În timpul erei Dragnea, Daea ocupa același portofoliu, iar între cei doi exista o...
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale – nici o decizie, înseamnă o decizie bună. Pentru cine?! Nu m-am înșelat, în iulie când am dat vacanța de vară, drept scuză la...