Peste 200 de persoane au iesit in strada, in Maramures, sa o sustina pe Sorina Pintea

Joi, 05 Martie 2020, ora 19:43
3369 citiri
Peste 200 de persoane au iesit in strada, in Maramures, sa o sustina pe Sorina Pintea

Peste 200 de persoane au participat, joi, in fata Palatului de Justitie din Baia Mare la un miting de solidaritate cu fostul ministru al Sanatatii, Sorina Pintea, arestata preventiv pentru fapte de coruptie.

Participantii la miting s-au adunat, joi, in fata Palatului de Justitie din Baia Mare, avand afise cu mesaje precum "O omoara pe Sorina Pintea", "Nu o ucideti pe Sorina Pintea", "Dreptate nu crima", "Sorina Pintea e bolnava", "Sanatate", "Justitie nu umilinta", "Demnitate".

"Ne exprimam solidaritatea si sustinerea pentru stoparea abuzurilor si a torturii la care este supusa Sorina Pintea. Suntem impotriva a tot ceea ce inseamna nerespectarea dreptului la o justitie corecta si nu vrem o tara a carei justitie umileste oameni si le afecteaza starea de sanatate. Justitia sa faca dreptate si atat, nu vrem politica in justitie", a spus un partcipant la eveniment.

Un altul a spus ca Sorinei Pintea ii sunt incalcate grav drepturi fundamentale cum ar fi sanatatea, demnitatea si chiar dreptul la aparare corecta.

La miting a participat si sotul Sorinei Pintea, Ovidiu Goga.

Tribunalul Bucuresti a decis, sambata, arestarea preventiva pentru 30 de zile a fostului ministru al Sanatatii, Sorina Pintea. Decizia nu este definitiva. Ea este acuzata ca a luat mita sumele de 10.000 de euro si 120.000 lei, bani ce reprezinta 7% din valoarea unui contract.

Avocatii Sorinei Pintea au reclamat faptul ca fostului ministru i-au fost incalcate mai multe drepturi, ca a fost expusa in situatia in care se afla, adusa in catuse la medic si impinsa de un agent din escorta.

Renate Weber a anuntat miercuri seara ca Avocatul Poporului s-a autosesizat in acest caz.

Citeste si:
Cine sunt cei șapte doctori din Guvernul Ciucă. Miniștrii cu cele mai stufoase CV-uri
Cine sunt cei șapte doctori din Guvernul Ciucă. Miniștrii cu cele mai stufoase CV-uri
Încă 7 miniştri mai au diplome de doctori, în afara premierului Nicolae Ciucă: Bogdan Aurescu, Cătălin Predoiu, Alexandru Rafila, Virgil Popescu, Lucian Bode, Vasile Dîncu şi Sorin...
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...