Pintea a trimis Corpul de Control la INML, la cererea lui Alexandru Cumpanasu

Miercuri, 21 August 2019, ora 16:52
11504 citiri
Pintea a trimis Corpul de Control la INML, la cererea lui Alexandru Cumpanasu
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a trimis miercuri Corpul de control la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici" pentru a face verificari privind aspecte administrative, potrivit reprezentantilor MS.

Conform acelorasi surse, se fac verificari si in ceea ce priveste procedurile de comunicare ale INML.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat miercuri ca poate face un control la Institutul National de Medicina Legala (INML) "Mina Minovici" din Capitala doar din punct de vedere administrativ, in contextul in care Alexandru Cumpanasu, unchiul Alexandrei, a cerut verificari la aceasta institutie cu privire la gestionarea informatiilor despre expertizele efectuate in cazul Caracal.

"Nu stiu ce contine plangerea (lui Alexandru Cumpanasu - n.r.) . Voi merge la Ministerul Sanatatii, am stabilit o intalnire cu domnul Alexandru Cumpanasu pentru depunerea acestei petitii. Voi vedea ce contine aceasta petitie, dar insist: din punct de vedere legal, Ministerul Sanatatii administreaza INML si nu pot sa fac altfel de verificari decat acestea. Pot sa fac un control din punct de vedere administrativ", a spus Pintea la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu".

Intrebata daca apreciaza ca ar fi necesar un control la INML, Pintea a raspuns: "Eu cred ca ar fi bine sa lasam specialistii sa isi faca treaba".

Marti, Alexandru Cumpanasu a scris pe Facebook ca va depune la Ministerul Sanatatii o solicitare pentru efectuarea unui control la Institutul de Medicina Legala, "care sa identifice aceste scurgeri halucinante de informatii false, dar si respectarea procedurilor administrative in procesul de comunicare publica sau a administrarii expertizelor".

Reactia sa a venit ca urmare a unui comunicat de presa transmis de INML, care preciza ca in cazul de la Caracal se continua "cu celeritate" activitatile specifice de expertiza medico-legala si activitatile specifice de laborator antropologice si genetice pentru obtinerea unor date medico-legale complete si ca, "pentru a completa datele-medico legale in interesul justitiei", se desfasoara un proces de reesantionare si de reluare a analizelor ADN, proces care va continua, chiar daca materialul osos avut la dispozitie este in stare avansata de degradare.

Analizele ADN vor fi reluate pentru oasele gasite in padure. IML: Rapoartele de pana acum sunt preliminare

Surpriza scoasă în față de PNL pentru alegerile la Primăria Capitalei: ”Face parte din Generaţia de Aur”
Surpriza scoasă în față de PNL pentru alegerile la Primăria Capitalei: ”Face parte din Generaţia de Aur”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit luni, 4 martie, despre persoanele testate în sondaje de PNL pentru Primăria Capitalei. Nicolae Ciucă a declarat la Digi24, vorbind despre...
Liderul PNL, răspuns neclar despre candidatul la Cotroceni: ”Funcţia de preşedinte nu se negociază”
Liderul PNL, răspuns neclar despre candidatul la Cotroceni: ”Funcţia de preşedinte nu se negociază”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit luni seară, 4 martie, despre candidatul partidului la alegerile prezidențiale. Întrebat dacă PNL va avea un candidat comun cu PSD, Ciucă a...
#Pintea control INML, #plangere Alexandru Cumpanasu INML , #ministrul Sanatatii