Cardul de sanatate nu merge nici azi. Pintea i-a bagat in sedinta pe reprezentantii CNAS

Luni, 22 Iulie 2019, ora 12:28
4004 citiri
Cardul de sanatate nu merge nici azi. Pintea i-a bagat in sedinta pe reprezentantii CNAS
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul Sanatatii a convocat, luni, o intalnire cu reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) si cu cei care se ocupa de mentenanta sistemului informatic al cardurilor de sanatate.

Intrevederea are loc pentru a discuta despre problemele survenite in ultima perioada la sistemul informatic, conform unor surse citate de Mediafax.

Amintim ca Daniel Osmanovici, purtatorul de cuvant al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, si-a dat demisia, la cateva zile dupa ce a declarat ca "oamenii mor si cu sistem, si fara sistem".

Demisia lui Osmanovici ar fi fost inregistrata vineri.

"A demisionat vineri. Atunci si-a depus demisia la domnul presedinte, la momentul acela nu stiam daca demisia fusese trimisa pe circuit mai departe, trebuie semnata de domnul presedinte, asa e procedura la orice institutie si orice serviciu", a declarat, pentru Mediafax, Augustus Costache, consilier superior in cadrul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

In aceeasi zi, premierul Viorica Dancila anuntase ca il va demite pe Osmanovici, daca acesta nu va demisiona.

De asemenea, Viorica Dancila a cerut ministrului Sanatatii Sorina Pintea si demiterea presedintelui CNAS, Razvan Teohari Vulcanescu, in scandalul legat de blocajul din sistemul cardului national de sanatate.

In replica, Pintea a spus ca CNAS nu e in subordinea Ministerului Sanatatii, asa incat premierul ar trebui sa il demita pe seful Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Ce a declarat Osmanovici

Sistemul national care gestioneaza functionarea cardurilor de sanatate este blocat de mai bine de 3 saptamani.

Intrebat la RFI Romania ce se intampla cu oamenii care sunt grav bolnavi si poate chiar vor muri in timpul in care sunt plimbati si pusi sa astepte serviciile la care au dreptul, doar pentru ca sistemul informatic a picat, Osmanovici a raspuns:

"Cred ca puteti fi de acord cu mine ca nu exista pe lumea asta niciun sistem perfect, la orice institutie de pe planeta Pamant. Oamenii mor si cu un sistem, si fara un sistem.

Nu vreau sa sun cinic, dar nu e o chestiune pe care sa o spunem acum ca, pentru ca a picat sistemul, se intampla cele mai mari nenorociri de pe planeta Pamant fix in Romania. Mi-ar placea sa nu ne ducem in zona asta", a fost raspunsul socant al lui Osmanovici, care l-a facut pe jurnalistul RFI Romania sa-i spuna in direct ca nu este in regula aceasta afirmatie.

Vezi si Cum explica purtatorul de cuvant al CNAS replica "oamenii mor si cu sistem, si fara sistem"

Quarterly Report - Editia 4

Burduja vrea ca Arenele BNR să treacă în administrarea Primăriei București: „Trebuie urgent investit în infrastructura sportivă”
Burduja vrea ca Arenele BNR să treacă în administrarea Primăriei București: „Trebuie urgent investit în infrastructura sportivă”
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a afirmat miercuri, 29 mai, că Arenele BNR trebuie deschise pentru bucureşteni, menţionând că, atunci când va câştiga mandatul de...
Cine este și de la ce partid candidează cel mai în vârstă participant la alegerile locale. „Un simbol al civismului”
Cine este și de la ce partid candidează cel mai în vârstă participant la alegerile locale. „Un simbol al civismului”
Un candidat USR la Consiliul Local din comuna vasluiană Dumeşti este cel mai în vârstă participant din ţară înscris pe liste la alegerile locale de pe 9 iunie, având vârsta de 100 de ani....
#discutii CNAS Pintea probleme card, #sistem informatic picat carduri sanatate , #ministrul Sanatatii