Ministrul Sanatatii: 16 persoane au murit de gripa, dar nu e epidemie

Joi, 08 Februarie 2018, ora 13:54
1379 citiri
Ministrul Sanatatii: 16 persoane au murit de gripa, dar nu e epidemie

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a afirmat, joi, ca, in acest moment, nu exista o epidemie de gripa in Romania, insa a precizat ca 16 persoane au murit din cauza virusului gripal.

"Am avut o discutie cu cei la Institutul de Sanatate Publica, am discutat cu domnul profesor Rafila. In acest moment, nu putem spune ca in Romania avem o epidemie de gripa, avem o circulatie mai intensa a virusului gripal si se incadreaza in limitele stabilite de Organizatia Mondiala a Sanatatii. (...) Avem in acest moment 16 persoane care au murit din cauza virusului gripal. Anul trecut in aceasta perioada am avut 21 de persoane", a spus Pintea, intr-o conferinta de presa.

Ea a precizat ca exista focare locale de virus gripal la Iasi si Bucuresti.

O pacienta de la Iasi bolnava de cancer a murit dupa ce a luat gripa din spital

"In acest moment, avem la Marius Nasta opt cazuri inregistrate", a spus ministrul Sanatatii.

Pintea a aratat ca cel mai probabil aceasta circulatie a virusului gripal se va prelungi pana in luna aprilie, motiv pentru care trebuie luate masuri de siguranta.

"La cabinetele medicilor de familie in acest moment avem in stoc 135.884 de vaccinuri. Au fost vaccinate peste 800.000 de persoane. (...) Specialistii spun ca in continuare putem folosi aceasta metoda, dar masurile de protectie sunt cele mai importante. Carantina instaurata la nivelul unor spitale este obligatorie, sunt Directiile de sanatate care constata asta, limitarea accesului vizitatorilor iarasi este importanta, la nivelul fiecarei directii de sanatate publica se vor lua masurile care deja sunt comunicate si pot sa le puna in practica", a aratat ministrul Sanatatii.

Ea a mai sustinut ca daca vaccinurile nu se gasesc in farmaciile cu circuit deschis inseamna ca acestea nu au fost comandate.

Sorina Pintea a subliniat ca au fost inregistrate 542 de cazuri de infectii respiratorii, din care 300 au fost confirmate de laborator.

"Nu toate cazurile de infectii respiratorii sunt cazuri de gripa", a aratat ministrul Sanatatii.

Citeste si:
Tensiune extremă în PSD între Ciolacu și Firea. Ce indică sondajele pe care și le-au comandat separat
Tensiune extremă în PSD între Ciolacu și Firea. Ce indică sondajele pe care și le-au comandat separat
Se încing spiritele în PSD după ce partidul a comandat un sondaj care o dă pe Gabriela Firea pe prima poziție într-un top al încrederii. În urmă cu câteva săptămâni, într-un alt...
De unde va produce România gazul pentru la iarnă. Scenariile în lucru SURSE
De unde va produce România gazul pentru la iarnă. Scenariile în lucru SURSE
Guvernul ia în calcul pentru iarna aceasta mai multe scenarii privind aprovizionarea cu gaze naturale. Conform unor surse politice, oficialii ar putea raționaliza consumul pentru companii, în...