Ministrul Sanatatii, vizita inopinata la Spitalul Judetean de Urgenta Cluj: Lipsa acuta de organizare, mizerie in curte!

Duminica, 05 Mai 2019, ora 18:36
8133 citiri
Ministrul Sanatatii, vizita inopinata la Spitalul Judetean de Urgenta Cluj: Lipsa acuta de organizare, mizerie in curte!
Foto: Arhiva Facebook/Sorina Pintea

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a precizat, duminica, dupa o vizita neanuntata la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj, ca imaginea pe care pacientii o vad cand intra in acest spital este "dezolanta".

Oficialul arata, intr-o postare pe Facebook, ca sambata seara a continuat seria de vizite inopinate, mergand la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj, in Unitatea de Primiri Urgente si Sectia de Ortopedie.

"Pentru ca, la Cluj, cladirea spitalului este in sistem pavilionar, la UPU erau multi pacienti care asteptau sa fie transportati cu ambulanta in sectiile in care urmau sa fie investigati. Dat fiind ca vorbim despre gestionarea urgentelor medicale care se prezinta in aceasta unitate, este necesar ca spitalul sa aiba o ambulanta proprie care sa asigure transportul pacientilor care necesita investigatii in cel mai scurt timp, nu doar atunci cand serviciul de ambulanta Cluj poate asigura transportul acestora intr-o sectie in alta", a relatat Pintea.

Ea a spus ca a constatat ca, din pacate, la Sectia de Ortopedie nu se poate opera in weekend, iar cazurile care necesita interventii chirurgicale sunt transferate in alte spitale.

"De asemenea, imaginea pe care pacientii o vad cand intra in acest spital este dezolanta, lipsa de organizare si mizeria din curtea spitalului nu e o carte de vizita demna sa dea incredere celor care vin aici pentru a-si rezolva o problema medicala", a mai spus Pintea.

Potrivit acesteia, Ministerul Sanatatii finanteaza anul acesta achizitia de aparatura medicala solicitata de SCJU Cluj, insa acest lucru nu este suficient pentru ca pacientii sa beneficieze de un act medical de calitate acordat in conditii de siguranta.

"Este nevoie de fonduri care sa asigure conditiile desfasurarii actului medical, iar acestea trebuie finantate de catre Consiliul Judetean, care este proprietarul cladirii in care functioneaza spitalul. Este necesara o mai buna colaborare a autoritatilor locale si judetene cu Ministerul Sanatatii si am solicitat acest lucru in repetate randuri, inclusiv pentru constructia Spitalului Regional din Cluj", a afirmat Pintea.

Ministrul Sanatatii a mentionat ca studiul de fezabilitate si studiul pentru impactul de mediu pentru Spitalului Regional Cluj sunt pe ultima suta de metri, urmand ca dupa finalizarea lor sa fie depusa cererea de finantare la Comisia Europeana. Spitalul Regional Cluj va fi o unitate medicala de elita care va deservi pacientii din judetele din regiunea de Nord-Vest a Romaniei, sustine Pintea.

Quarterly Report - Editia 4

Dîncu despre candidatura lui Iohannis la șefia NATO: ”Cred că preşedintele a avut în spate câțiva lideri importanți / Arată pentru prima dată că Estul e important”
Dîncu despre candidatura lui Iohannis la șefia NATO: ”Cred că preşedintele a avut în spate câțiva lideri importanți / Arată pentru prima dată că Estul e important”
Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării şi candidat PSD la alegerile europarlamentare, susţine că preşedintele Klaus Iohannis a avut în spate mai mulţi lideri europeni atunci când şi-a...
Ciolacu, reacții la dosarul de trafic de influență al lui Coldea: ”Nu se ține cont de culoarea politică”
Ciolacu, reacții la dosarul de trafic de influență al lui Coldea: ”Nu se ține cont de culoarea politică”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că, în opinia sa, sistemul de justiție funcționează în mandatul său. Reacția președintelui PSD vine după plasarea sub control...
#ministrul sanatatii Spitalul Judetean de Urgenta, #sorina pintea Spitalul Judetean de Urgenta, #Spitalul Judetean de Urgenta Cluj , #ministrul Sanatatii