Orban ii cere ministrului Sanatatii sa o demita pe Pintea de la sefia spitalului din Baia Mare

Joi, 09 Aprilie 2020, ora 18:03
10824 citiri
Orban ii cere ministrului Sanatatii sa o demita pe Pintea de la sefia spitalului din Baia Mare
Foto: Facebook/ Ministerul Sanatatii

Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Sanatatii, in deschiderea sedintei de guvern, demiterea Sorinei Pintea din functia de manager la Spitalul din Baia Mare. Sorina Pintea a ajuns din nou in aceasta pozitie dupa ce si-a retras demisia data in contextul deschiderii anchetei penale in care este cercetata sub control judiciar pentru luare de mita.

Dialogul Orban - Tataru din deschiderea sedintei de guvern:

Ludovic Orban: Domnul ministru Tataru. Am vazut ca presedintele CJ Maramures a pus in functie o directoare la spitalul judetean.

Nelu Tataru: Am luat legatura si cu prefectul...

Ludovic Orban: Solicitarea mea este sa utilizati de prerogativele pe care le-ati dobandit, prin OUG adoptata in baza Decretului privind instituirea starii de urgenta si sa demiteti, daca este adevarat ca acest lucru s-a petrecut, sa demiteti vechiul director care a revenit asupra demisiei si care, din cate am inteles, s-a numit pe sine director medical in spitalul judetean.

Nelu Tataru: Da, am luat legatura in Maramures si pregatim procedurile.

Precizam ca, intre timp, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Maramures, Gabriel Zetea, a informat joi, printr-un comunicat de presa, ca a propus Ministerului Sanatatii suspendarea contractului Sorinei Pintea.

Detalii aici - Seful CJ Maramures a propus Ministerului Sanatatii suspendarea contractului Sorinei Pintea

Tataru: Vom face verificari

Anterior sedintei de guvern, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat, joi, ca se verifica daca este adevarata informatia privind revenirea Sorinei Pintea ca manager la Spitalul din Baia Mare, aceasta fiind sub control judiciar, urmand sa se ia o decizie in accest caz. Asta dupa ce va cere date suplimentare de la Directia de Sanatate Publica judeteana.

Intrebat, joi, intr-o conferinta de presa, despre revenirea Sorinei Pintea in functia de manager la Spitalul Judetean Baia Mare, dupa ce si-ar fi retras demisia, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a spus ca MS va evalua situatia si va lua decizii "in consecinta".

"Ministerul va evalua situatia si va lua decizii in consecinta.

In acest moment vom evalua efectiv daca informatia este sigura, daca doamna manager a revenit, vom cere o nota explicativa de la DSP din judetul respectiv, iar Ministerul va lua o decizie", a spus Tataru.

Fostul ministru al Sanatatii,Sorina Pintea, in prezent sub control judiciar pentru luare de mita, si-a retras demisia din functia de manager al Spitalului Judetean de Urgenta Baia Mare, inregistrata in 5 martie, si a anuntat ca este in concediu medical.

Reprezentantii Consiliului Judetean Maramures au declarat, miercuri, ca Sorina Pintea a obtinut postul de manager al spitalului prin concurs, iar mandatul ii expira in acest an.

I.S.

Quarterly Report - Editia 4

Pericolul extremist crește în Europa. Formațiunea xenofobă și eurosceptică Partidul Libertății, pe primul loc în sondajele pentru europarlamentare în Austria
Pericolul extremist crește în Europa. Formațiunea xenofobă și eurosceptică Partidul Libertății, pe primul loc în sondajele pentru europarlamentare în Austria
Mai mult de un sfert dintre austrieci indică că vor vota cu formaţiunea xenofobă, eurosceptică şi prorusă Partidul Libertăţii (FPOe), la alegerile europarlamentare de pe 9 iunie. Potrivit...
Burduja vrea ca Arenele BNR să treacă în administrarea Primăriei București: „Trebuie urgent investit în infrastructura sportivă”
Burduja vrea ca Arenele BNR să treacă în administrarea Primăriei București: „Trebuie urgent investit în infrastructura sportivă”
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a afirmat miercuri, 29 mai, că Arenele BNR trebuie deschise pentru bucureşteni, menţionând că, atunci când va câştiga mandatul de...
#Nelu tataru Sorina Pintea, #Sorina Pintea sef Baia Mare, #Sorina Pinte demisia retrasa , #ministrul Sanatatii
Comentarii