Pintea a trimis Corpul de Control la Sapoca: Daca este neglijenta, vom actiona in consecinta

Duminica, 18 August 2019, ora 11:12
3361 citiri
Pintea a trimis Corpul de Control la Sapoca: Daca este neglijenta, vom actiona in consecinta
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a trimis Corpul de Control pentru a verifica situatia de la Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca, unde un pacient internat a ucis patru oameni si a ranit alti noua.

"Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, a decis trimiterea de urgenta a Corpului de Control al Ministerului Sanatatii pentru a verifica situatia de la Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca.

Din informatiile primite de Ministerul Sanatatii de la Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta si de la conducerea spitalului, in jurul orei 3:30 in aceasta dimineata, unul dintre pacientii internati in sectia de psihiatrie acuti, aflat in salonul cu regim normal, a luat un stativ de perfuzii si a lovit in zona capului pacientii din salonul sau si din unul dintre cele alaturate, unde erau internate femei.

In urma agresiunii, au fost 13 victime: 4 pacienti au decedat (3 au decedat pe loc, iar unul dupa ce a fost transportat la UPU Spitalul Judetean Buzau), 3 pacienti sunt raniti cu traumatisme cranio-cerebrale majore si 6 pacienti au traumatisme cranio-cerebrale/ faciale minore", a transmis Ministerul Sanatatii, duminica, printr-un comunicat de presa.

Sursa citata a precizat ca cei 6 pacienti care au traumatisme craniene minore si faciale vor ramane deocamdata in UPU Buzau.

Potrivit Ministerului Sanatatii, in tura din noaptea trecuta, in pavilionul in care s-a intamplat tragedia au fost un medic si sapte asistenti, 3 infirmiere si 2 muncitori pentru supraveghere bolnavi psihici periculosi.

"Managerul unitatii medicale a declarat ca agresorul era internat pentru probleme cu alcoolul si a lovit victimele fara ca acestea sa apuce sa ceara ajutor", a mai transmis Minusterul Sanatatii.

Ultima victima care a fost ranita s-a trezit si a reusit sa alerteze personalul medical.

"Am cerut o verificare amanuntita si rapida Corpului de Control. Daca este neglijenta, vom actiona in consecinta", a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii.

Masacrul de la Sapoca s-a produs in mai putin de un minut. Doua victime in coma, aduse cu elicopterul la Bucuresti

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că este convins că Rusia nu va ataca România. Declarațiile premierului vin la două zile după ce un român a fost arestat sub...
Dîncu despre candidatura lui Iohannis la șefia NATO: ”A avut în spate câțiva lideri importanți / Arată pentru prima dată că Estul e important”
Dîncu despre candidatura lui Iohannis la șefia NATO: ”A avut în spate câțiva lideri importanți / Arată pentru prima dată că Estul e important”
Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării şi candidat PSD la alegerile europarlamentare, susţine că preşedintele Klaus Iohannis a avut în spate mai mulţi lideri europeni atunci când şi-a...
#Sorina Pintea Corpul de Control Sapoca, #Sorina Pintea masacru Sapoca , #ministrul Sanatatii