Sorina Pintea a exclamat "super tare" si "perfect!", dupa ce a aflat ca a primit mita - referatul DNA de arestare

Duminica, 01 Martie 2020, ora 07:23
12008 citiri
Sorina Pintea a exclamat "super tare" si "perfect!", dupa ce a aflat ca a primit mita - referatul DNA de arestare
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorii DNA spun, in referatul cu propunerea de arestare preventiva, ca Sorina Pintea a discutat in biroul ei despre mita si ca a exclamat "super tare" dupa ce a aflat ca a primit 120.000 de lei. DNA transmite ca fostul ministru al Sanatatii a dat dovada de perseverenta si dezinvoltura la savarsirea faptei.

Procurorii DNA spun ca Sorina Pintea stia ca in punga neagra din biroul sau se aflau bani si cunostea exact suma, acest lucru reiesind din discutia de dinainte de flagrant.

Mai mult, procurorii arata ca, in discutia din birou, Pintea spune clar ca ea nu a fost de acord cu un procent de 3% din contract si recunoaste ca a propus un procent de 7%.

"Inculpata Sorina Pintea a exclamat chiar 'super tare', dupa ce a aflat ca (.....) i-a trimis 120.000 de lei, respectiv 'perfect', dupa ce a aflat ca (.....) a fost de acord cu remiterea procentului de 7% din contract. Dupa ce suspectul (.....) ii comunica Sorinei Pintea faptul ca s-a scazut suma de 10.000 de euro pe care aceasta din urma i-a primit in luna decembrie, Sorina Pintea confirma spunand 'da'", se arata in referatul DNA.

Procurorii mai spun ca s-a avut in vedere reactia publica a fostului ministru al Sanatatii cu privire la astfel de infractiuni. Mai mult, DNA precizeaza ca Pintea a demonstrat un nivel ridicat de perseverenta infractionala si dezinvolutura, usurinta deosebita in savarsirea faptei.

Tribunalul Bucuresti a decis, sambata, arestarea preventiva pentru 30 de zile a fostului ministru al Sanatatii, Sorina Pintea, in prezent manager al Spitalului din Baia Mare. Decizia nu este definitiva. Ea este acuzata ca a luat de mita sumele de 10.000 de euro si 120.000 lei, bani ce reprezinta un procent de 7% din valoarea unui contract.

Continua marea tergiversare a dosarului Sorinei Pintea. Dupa 10 luni de la trimiterea in judecata, Curtea de Apel Cluj schimba, pentru a treia oara, instanta care va solutiona cazul

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
Ultimul studiu elaborat de Parlamentul European care analizează sumele încasate de top 100 beneficiari din PNRR-urile fiecărui stat membru UE ne plasează pe ultimul loc din Europa în ceea ce...
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
#Sorina Pintea super tare mita, #Sorina Pintea primit mita, #Sorina Pintea arestata , #ministrul Sanatatii