Marea tergiversare din cazul Sorinei Pintea. Judecatorii paseaza intre instante dosarul de coruptie al fostului ministru al Sanatatii

Luni, 01 Februarie 2021, ora 10:58
11466 citiri
Marea tergiversare din cazul Sorinei Pintea. Judecatorii paseaza intre instante dosarul de coruptie al fostului ministru al Sanatatii
Sorina Pintea a fost ministru al Sanatatii in periaoda ianuarie 2018 - noiembrie 2019. Foto: Hepta

Magistratii Inaltei Curti vor discuta miercuri, 3 februarie, ce instanta este competenta sa judece dosarul in care Sorina Pintea, fost ministru al Sanatatii, este acuzata de luare de mita. Cazul este pe rolul instantelor din Romania in urma cu noua luni, in aprilie 2020, dar procesul inca nu a inceput, deoarece s-a aflat in faza de Camera Preliminara.

S-a ajuns la aceasta situatie dupa ce Tribunalul Bucuresti a declinat initial procesul la Tribunalul Maramures. Nici nu s-a inregistrat bine dosarul la noua instanta ca judecatorii din Baia Mare l-au declinat inapoi la instanta din Capitala.

Cronologia:

30 aprilie 2020- DNA finalizeaza dosarul Sorinei Pintea si trimit dosarul la Trubunalul Bucuresti.

2 decembrie 2020- Tribunalul Bucuresti declina procesul la Tribunalul Maramures.

23 decembrie 2020- Tribunalul Maramures declina procesul la Tribunalul Bucuresti. Instanta sesizeaza Inalta Curte in vederea solutionarii conflictului negativ de competenta.

3 februarie 2021- Inalta Curte urmeaza sa stabileasca ce instanta este competenta.

Pe de alta parte, intr-un alt caz, pe 21 decembrie, fostul ministru al Sanatatii, Sorina Pintea, a cerut Curtii de Apel Cluj stramutarea dosarului de la Tribunalul Maramures, conform portalului instantelor. Cazul a fost insa amanat pe 9 februarie, pentru ca Inalta Curte sa solutioneze conflictul de competenta.

Acuzatiile DNA

La sfarsitul lunii aprilie 2020, Sorina Pintea a fost trimisa in judecata de procurorii DNA pentru luare de mita in forma continuata.

Conform rechizitoriului, in perioada noiembrie 2019 - 28 februarie 2020, Pintea, in calitatea de manager al Spitalului Judetean de Urgenta Baia Mare, ar fi pretins si primit, printr-un intermediar, de la reprezentantii unei societati comerciale, in doua transe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) si 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentand un procent de 7% din valoarea unui contract de achizitie publica.

Contractul avea ca obiect "proiectarea si executia lucrarilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculara si toracica si spatii adiacente din Spitalul Judetean de Urgenta Dr. Constantin Opris Baia Mare" si era incheiat in anul 2019 de unitatea spitaliceasca cu societatea comerciala.

Centrele de vaccinare incep administrarea de luni, 1 februarie 2021, a vaccinului Moderna, in paralel cu cel produs de Pfizer/BioNTech.

El este noul Man din fotbalul romanesc. Craiova i-a facut deja o oferta. Cine il mai vrea pe fotbalistul minune

George Simion, dupa intalnirea cu Vlad Voiculescu: "Sunt in stare de soc!". Diana Sosoaca a anuntat ca se va duce sa vorbeasca cu ministrul Sanatatii

Ana Maria Prodan, despre Gigi Becali: "Are 1,20 m, pe scaunel, cu mainile ridicate, bust si cap ca sa nu ii ploua in gat, ca nu il foloseste"

"Miracolul" de la Cazinoul Constanta. Celebra cladire-monument incepe sa arate "ca in tinerete" dupa decenii de abandon

#Sorina Pintea DNA, #Sorina Pintea coruptie, #Sorina Pintea proecs, #Sorina Pintea Inalta Curte , #stiri Sorina Pintea