Presedintele CJ Maramures anunta suspendarea Sorinei Pintea din PSD si numirea unui interimar la sefia spitalului judetean

Duminica, 01 Martie 2020, ora 14:27
6093 citiri
Presedintele CJ Maramures anunta suspendarea Sorinei Pintea din PSD si numirea unui interimar la sefia spitalului judetean
Foto: Facebook/ Spitalul Judetean de Urgenta "Dr Constantin Opris" Baia -Mare

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) din municipiul Baia Mare, Sorina Pintea, arestata in dosarul in care este acuzata de luare de mita, va fi inlocuita din functie si suspendata din PSD, a precizat, duminica, pe pagina sa de Facebook, presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea (foto dreapta).

"Voi propune, luni, elaborarea unui act administrativ pentru instalarea unui manager interimar la Spitalul Judetean de Urgenta 'Doctor Constantin Opris' din Baia Mare care sa asigure buna functionare a spitalului in conditiile de restrictionare a accesului in spital din cauza coronavirusului si vom demara o ancheta a Corpului de Control al Consiliului Judetean la Serviciul de achizitii publice a spitalului.

Voi propune, de asemenea, suspendarea din PSD a doamnei Pintea si a tuturor celor care ar putea avea legatura cu acest caz pana la solutionarea in instantele de judecata a acuzatiilor", a precizat Gabriel Zetea.

El a subliniat ca va solicita conducerii interimare a PSD implementarea unor masuri "pentru ca actele de coruptie sa fie pedepsite aspru din punct de vedere politic".

"Voi cere Conducerii Centrale Interimare a PSD modificarea Statutului PSD pentru implementarea imediata a unui set de masuri pentru ca actele de coruptie sa fie pedepsite aspru din punct de vedere politic.

Cei care fac parte din PSD trebuie sa fie in primul rand oameni cinstiti, iar PSD are obligatia de a fi in prima linie a luptei anticoruptie in Romania!", a adaugat Gabriel Zetea.

"Sunt socat de acuzatii"

In context, presedintele PSD Maramures a sustinut ca este "socat" de acuzatiile aduse fostului ministru al Sanatatii si a afirmat ca are incredere ca justitia va face lumina in acest caz.

"Sunt socat de acuzatiile care sunt indreptate in aceste zile impotriva Sorinei Pintea. Am colaborat foarte bine in ultimii ani, politic si profesional, cu managerul de spital si ministrul Sorina Pintea si tocmai de aceea aceste acuzatii vin ca un soc personal.

Am incredere ca Justitia din Romania va face lumina in acest caz si sper ca familia Sorinei sa fie tare si sa treaca peste acest moment extrem de dificil. Familia sa (Ovidiu, Ionut, Catalin si Simina) a fost alaturi de Sorina si in ultimele saptamani cand o boala grava o tinea departe de viata publica si sper ca Dumnezeu sa le dea intelepciunea sa treaca sanatosi peste aceasta cumpana", a afirmat in postare Gabriel Zetea.

Tribunalul Bucuresti a decis sambata seara arestarea preventiva pentru 30 de zile a Sorinei Pintea in dosarul in care este acuzata de luare de mita.

Cum au reacționat liderii popularilor europeni, după ce PNL a decis să se alieze electoral cu PSD. „Populiştii şi extremiştii au avut o creştere semnificativă”
Cum au reacționat liderii popularilor europeni, după ce PNL a decis să se alieze electoral cu PSD. „Populiştii şi extremiştii au avut o creştere semnificativă”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit marţi, 5 martie, în conferinţa comună cu preşedintele PPE, Manfred Weber, de la sediul partidului, despre reacţia liderilor la listele comune...
Îndemnul unui lider european pentru români: ”Nu vă irosiți voturile pe extremiști”
Îndemnul unui lider european pentru români: ”Nu vă irosiți voturile pe extremiști”
Preşedintele Partidului Popular European, Manfred Weber, a declarat marţi, 5 martie, la Bucureşti, în conferinţa de presă comună cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, că românii vor decide...
#Sorina Pintea suspendata PSD, #Sorina Pintea Gabriel Zetea, #Sorina Pintea DNA arestata, #Sorina Pintea sefie spital Baia Mare , #stiri Sorina Pintea