Sorina Pintea scapa de controlul judiciar. Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva

Joi, 02 Iulie 2020, ora 14:52
2547 citiri
Sorina Pintea scapa de controlul judiciar. Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva
FOTO: Romania2019.eu

Tribunalul Bucuresti a revocat masura controlului judiciar in cazul Sorinei Pintea. Decizia nu este definitiva

Tribunalul Bucuresti a decis revocarea controlului judiciar in cazul Sorinei Pintea, fost ministru al Sanatatii trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru comiterea infractiunilor de luare de mita in forma continuata. Decizia instantei nu este definitiva.

Tribunalul Bucuresti a hotarat sa revoce masura preventiva a controlului judiciar in privinta Sorinei Pintea. Decizia nu este definitiva si poate fi contestata in termen de 48 de ore de la comunicare.

La sfarsitul lunii aprilie, Sorina Pintea a fost trimisa in judecata procurorii DNA pentru luare de mita in forma continuata.

Conform rechizitoriului, in perioada noiembrie 2019 - 28 februarie 2020, Pintea, in calitatea de manager al SJU Baia Mare, ar fi pretins si primit, printr-un intermediar, de la reprezentantii unei societati comerciale, in doua transe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) si 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentand un procent de 7% din valoarea unui contract de achizitie publica ce avea ca obiect "proiectarea si executia lucrarilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculara si toracica si spatii adiacente din Spitalul Judetean de Urgenta << Dr. Constantin Opris >> Baia Mare", incheiat in anul 2019 de unitatea spitaliceasca cu societatea comerciala.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti.

Anterior sesizarii instantei de judecata, procurorii anticoruptie au incheiat un acord de recunoastere a vinovatiei cu o persoana fizica, in sarcina acesteia fiind retinuta infractiunea de complicitate la luare de mita in forma continuata.

Pintea a fost arestata pentru 30 de zile in 29 februarie. In timpul arestului, ea a acuzat grave probleme de sanatate, iar in 6 martie instanta a decis ca ea sa fie plasata sub control judiciar.

Eveniment Quarterly Report

Cătălin Cherecheș, plasat sub control judiciar. Primarul din Baia Mare are o sentință pentru luare de mită
Cătălin Cherecheș, plasat sub control judiciar. Primarul din Baia Mare are o sentință pentru luare de mită
Curtea de Apel Cluj a amânat, vineri, procesul primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, pentru data de 19 octombrie, la ora 10:00, pentru ca avocații acestuia să poată studia dosarul....
Decizia luată de TAS într-un alt caz celebru de dopaj. Acuzata este campioană olimpică și preferata lui Putin
Decizia luată de TAS într-un alt caz celebru de dopaj. Acuzata este campioană olimpică și preferata lui Putin
Audierea cazului de dopaj al patinatoarei ruse Kamila Valieva a fost amânată până în noiembrie, după ce o comisie de arbitri a cerut documente suplimentare, a anunţat joi Tribunalul de...
#Sorina Pintea, #control judiciar, #rechizitoriu, #Tribunal, #decizie , #stiri Sorina Pintea