Procesul lui Andrei Placinta a fost amanat pana in iulie

Joi, 14 Iunie 2012, ora 15:05
2087 citiri
Procesul lui Andrei Placinta a fost amanat pana in iulie
Foto: jurnalul.ro

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis, joi, amanarea pana pe 5 iulie a apelului formulat in dosarul in care fiul senatorului Sorina Placinta, Andrei, a fost conmdamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru tentativa de omor.

Magistratii Tribunalului Bucuresti l-au condamnat in 14 martie pe Andrei Placinta la trei ani de inchisoare cu suspendare in dosarul in care a fost judecat pentru acuzatia de tentativa de omor.

Impotriva sentintei Tribunalului Bucuresti au formulat apel atat procurorii, cat si Andrei Placinta.

Procurorii Parchetului Capitalei l-au trimis in judecata, in 10 iunie 2011, pe Andrei Razvan Placinta, fiul senatorului Sorina Placinta, pentru tentativa de omor calificat, talharie, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice.

Prin acelasi rechizitoriu, procurorii au dispus incetarea urmaririi penale pentru savarsirea infractiunilor de lovire sau alte violente si distrugere, dupa ce prietena lui Placinta jr. si-a retras plangerea.

De asemenea, procurorii au decis neinceperea urmaririi penale cu privire la plangerea formulata de Andrei Placinta fata de persoana ramasa neidentificata care a tras spre el cu un pistol cu bile de cauciuc, considerand ca faptele au fost savarsite in legitima aparare.

Filmul intamplarilor in care a fost implicat Andrei Placinta

Potrivit procurorilor, din probele administrate in cauza a reiesit ca, la data de 6 decembrie 2010, in jurul orei 18.30, in timp ce se aflau in autoturismul marca Renault Laguna, pe strada Berzei, Andrei Placinta a deposedat-o prin violenta, pe prietena sa, de un telefon mobil, marca Nokia E71, iar dupa ce au coborat din autoturism a lovit-o din nou. Apoi, Andrei Placinta s-a urcat cu picioarele pe plafonul autoturismului prietenei lui, un Volkswagen Passat, caruia i-a indoit capota si i-a spart luneta.

In rechizitoriu se mai arata ca, in momentul in care in apararea tinerei au intervenit mai multe persoane, dintre care una are calitare de martor in dosar, alta de parte vatamata, Andrei Placinta, aflat la volanul autoturismului Renault Laguna, s-a urcat cu masina pe trotuar cu intentia vadita de a-i lovi.

In aceste imprejurari, in timp ce incerca sa il opreasca tinandu-se cu mainile de capota autoturismului, partea vatamata a fost impinsa de autoturism, s-a dezechilibrat si a cazut sub masina, iar Andrei Placinta, prin mai multe manevre succesive ale autoturismului in fata si in spate a trecut peste aceasta, provocandu-i mai multe traumatisme ce au determinat internarea la Spitalul Universitar de Urgenta - Bucuresti si au necesitat, pentru vindecare, 40-45 de zile de ingrijiri medicale.

Procurorii mai spun ca incidentul provocat de Placinta jr. a produs tulburarea ordinii si linistii publice, iar in zona s-au oprit mai multe persoane care au incercat sa intervina in apararea persoanelor vatamate, apeland "Serviciul Unic de Urgenta 112".

Una dintre aceste persoane - ramasa neidentificata - a folosit un pistol cu bile de cauciuc, cu care a tras mai multe proiectile asupra lui Placinta, in incercarea de a-l determina sa se opreasca. Procurorii au stabilit ca persoana neidentificata a actionat in stare de legitima aparare, cu scopul de a-l salva pe cel peste care Placinta trecuse cu masina.

Fiul senatorului Sorina Placinta a fost retinut la 7 decembrie 2010, dar a stat doar 29 de zile in arest preventiv. Judecatorii nu i-au prelungit mandatul pe motiv ca tanarul este bine educat, nu are antecendente penale si nu trebuie despartit de familia lui.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#proces Andrei Placinta amanat, #Andrei Placinta proces amanat iulie , #Andrei Placinta