Sorina Placinta a demisionat din PDL - vezi reactii

Miercuri, 13 Iunie 2012, ora 11:15
4132 citiri
Sorina Placinta a demisionat din PDL - vezi reactii
Foto: qmagazine.ro

Senatorul Sorina Placinta si-a depus demisia din PDL, miercuri, urmand sa se inscrie in PNL. Bineinteles ca reactiile politicienilor nu au intarziat sa apara.

Astfel, in timp ce liberalii saluta demisia acesteia si afirma ca au existat discutii in urma cu cateva zile pe aceasta tema, democrat liberalii se declara dezamagiti de decizia luata de Sorina Placinta.

Sorina Placinta a demisionat din PDL - se inscrie in PNL

Primarul sectorului 6, Rares Manescu, a salutat demisia Sorinei Placinta si a declarat la Digi24 ca este posibil ca aceasta sa fi avut deja discutii la nivel local cu parlamentarii liberali si cu conducerea liberala, marturisind ca poate senatorul s-a inteles cu liberalii pentru o colaborare pe plan local.

Totodata, vicepresedintele PNL a amintit "scena aceea antologica in care (Placinta - n. red.) plangea in hohote si a spus clar ca va vota motiunea".

"Cred ca va fi bine primita, in general nu cred ca aceste treceri dintr-o parte in alta se fac asa, fara sa fie discutii, cel putin pe plan local.

Nu mai au nicio sansa in PDL, asta se vede cu ochiul liber. Sunt oameni care nu au facut mult rau, sunt oameni si de calitate acolo, oameni care si-au facut strict datoria, asa ca isi pot continua cariera si in alt partid", a explicat Rares Manescu.

La randul lui, liderul liberalilor din Parlamentul Romaniei, Puiu Hasotti, a spus ca trecerea Sorinei Placinta de la PDL la PNL s-a consumat deja, odata cu anuntul public, de la tribuna Senatului.

"Procedura s-a consumat deja. Doamna Sorina Placinta a anuntat ca a demisionat din PDL si ca se inscrie in PNL", a explicat Hasotti.

Mihaela Popa, in prezent senator PNL, care la randul sau a demisionat din PDL, a marturisit ca Sorina Placinta a vrut sa plece din PDL inainte de motiunea de cenzura care a dus la caderea Guvernului Ungureanu: "Eu stiu ca de atunci Sorina a avut intentia de a parasi partidul. Poate ca informatiile mele nu sunt cele mai bune. Dar este o decizie a ei si trebuie sa respectam deciziile persoanle. Mai ales ca este la final de mandat si a sustinut Guvernul. In ultimul timp, Sorina era foarte trista. Ce s-a intamplat in PDL poate fi un bun exemplu pentru tot ce inseamna politica romaneasca".

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a precizat ca nu stia dinainte despre demisia Sorinei Placinta. "Am sa imi spun opinia in interiorul partidului, asa e corect. (...) Este o optiune personala a fiecaruia. In momentele grele vezi si caracterele puternice si optiunile pe care unii oameni le au in viata si care de multe ori sunt legate de oportunitati", a declarat Anastase.

In acelasi timp, senatorul PDL Radu F. Alexandru a declarat, la Realitatea TV, ca Sorina Placinta nu a spus nimic despre o eventuala demisie inaintea motiunii.

"Este o decizie luata astazi (miercuri - n. red.), la cateva zile dupa rezultatele alegerilor, care confirma faptul ca PDL este in dificultate in fata electoratului.

PDL are nevoie de o resetare. Partidul ii datoreaza enorm domnului Emil Boc pentru victoria simbolica de la Cluj. Este necesar, insa, ca domnul Boc sa vina in fata partidului cu o alta conducere", a subliniat Radu F. Alexandru.

Deputatul PDL Cezar Preda s-a declarat "foarte dezamagit" de demisia Sorinei Placinta din PDL. Referindu-se la alte posibile plecari din randul democrat liberalilor, presedintele PDL Buzau a afrimat ca "mai sunt si alte caractere, ca si doamna Placinta".

In opinia deputatului PDL Gelu Visan, Gelu Visan, or sa mai fie plecari din PDL pentru ca partidul traverseaza o perioada mai grea: "Partidul are forta sa gaseasca solutiile de a se redresa. Sunt convins ca, in urmatoarea perioada, trebuie sa discutam deschis si despre subiectul crearii unui pol de dreapta pentru ca domnul Mihai Razvan Ungureanu a lansat o idee destul de interesanta. S-ar putea sa mai fie plecari, dar acest lucru se mai intampla. Un membru de partid serios sta langa partidul lui si la bine, si la greu. Acum suntem intr-o perioada mai grea".

#reactii demisie Sorina Placinta, #Sorina Placinta demisie PDL, #Sorina Placinta trecere PNL, #Sorina Placinta demisionat PDL, #Sorina Placinta inscriere PNL , #demisie
Comentarii
Poza lool
lool
rank 5
Mare branza , au inceput sa culeaga gunoaiele din PDL.
Poza Myself
Myself
rank 5